Inbrekers stelen tot 15.000 euro aan werkmateriaal uit loods in Tielt: “Ik vrees dat het meeste van de buit al in het buitenland zit”

Zaakvoerders Dirk en Kris van Grondwerken Voet in Tielt. © JF
Jonathan Folens
Jonathan Folens Medewerker KW

Onbekende inbrekers gingen in de nacht van maandag op dinsdag aan de haal met een grote hoeveelheid werkmateriaal uit de opslagplaats van Grondwerken Voet langs de Kanegemstraat in Tielt. Medezaakvoerder Kris Voet schat de schade op 10.000 tot 15.000 euro. “Hoe kan dit nu?”, reageert Kris.

Grondwerken Voet wordt uitgebaat door de broers Kris (52) en Dirk (56) Voet. Het was deze laatste die dinsdagochtend rond 6.15 uur de akelige vaststelling deed. Hij verwittigde meteen zijn jongere broer. “Een stroomgroep stond op de verkeerde plaats en ik zag meteen dat er een lastoestel verdwenen was”, begint Kris. “Pas toen we goed begonnen rond te kijken, zagen we hoeveel materiaal er verdwenen was. Ik kon het eerst niet geloven.”

Goed op de hoogte

“De dieven knipten achteraan ons terrein de afsluiting door en braken het slot open waarmee de poort dicht was. Een zijdeur forceerden ze met een koevoet, maar daarachter zat gelukkig geen buit meer. De inbrekers waren zeker met meerdere personen. Ze namen onder meer een trilplaat van wel 130 kilogram mee. Die moesten ze een heel eind over de grond slepen voor ze bij hun voertuig waren. De sporen waren nog goed te zien in de aarde.”

“Naast werkmateriaal hebben ze ook zo’n 150 liter mazout uit een graafkraan gehaald. De bidons stonden er nog bij. Ik heb de indruk dat de dieven goed op de hoogte waren van wat ze het best meenamen. Ze stalen ook veel klein materiaal van Makita, dat wordt overal gebruikt. Ik vrees dat het meeste van de buit al in het buitenland zit. Op al ons werkmateriaal staat de naam van ons bedrijf, maar dat zullen ze er wellicht wel afkrijgen.”

Rug tegen de muur

“Ik ben vandaag meteen naar de winkel geweest om een paar belangrijke zaken nieuw aan te kopen. Dat waren grote kosten, maar we staan met onze rug tegen de muur. Nu kunnen we morgen meteen verder werken. Als we weer wat ademruimte hebben, vullen we de rest wel aan.”

Van de inbrekers is voorlopig geen spoor. Bij de loods hingen geen camera’s. Wie iets verdacht opgemerkt heeft in de nacht van maandag op dinsdag, of materiaal van Grondwerken Voet ziet opduiken op tweedehandssites, wordt verzocht om de politie te contacteren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier