Inbreker die geld van huwelijksfeest ontvreemdde in Zedelgem riskeert drie jaar cel

© Unsplash
Redactie KW

Een 39-jarige Albanees riskeert voor de Brugse rechtbank drie jaar effectieve celstraf voor een reeks inbraken in Zedelgem, Oostkamp en Lichtervelde. Bij een van de feiten ging Erjon G. aan de haal met geld van een huwelijksfeest.

Op 25 februari vorig jaar drong Erjon G. (39) een woning binnen in Zedelgem. Hij keerde er alles ondersteboven en maakte een enveloppe met 1.300 euro cash buit. Het ging om geld dat de bewoners, een pasgetrouwd koppel, als geschenk hadden gekregen op hun huwelijksfeest. Een toevallige passant zag hoe G. zich kort na de feiten samen met een kompaan verborg onder de struiken in een voortuin en sloeg alarm.

De politie kon enkel G. in de buurt arresteren. Hij had 1.300 euro op zak, vooral in briefjes van 50 en 100 euro. “Dit stemde overeen met de gestolen enveloppe”, verduidelijkte procureur Mike Vanneste. “De beklaagde beweerde dat hij die avond enkel een wandeling maakte met zijn kameraad. Maar de schoensporen onder de struiken spraken die verklaring tegen.”

G. verklaarde dat hij met een Fiat vanuit Brussel naar Brugge was afgezakt om een auto te kopen. Maar gegevens van camera’s met nummerplaatherkenning toonden aan dat G. en zijn kompaan met een Mercedes reden. Die stond op naam van de beklaagde. Verder onderzoek linkte hen aan gelijkaardige inbraken in Oostkamp en Lichtervelde.

Volgens het openbaar ministerie zou de voortvluchtige kompaan van G. later ook nog een auto hebben gestolen op een oprit in Aalter. Daar werd een elektrische fiets aangetroffen die bij de feiten in Oostkamp werd gestolen. G. kwam niet opdagen voor zijn proces. De uitspraak volgt op 22 oktober. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier