Herken jij jouw voorwerpen? Politiezones Oostende en Damme/Knokke-Heist zoeken rechtmatige eigenaars van juwelen

De aangetroffen buit. © GF
Redactie KW

Op zaterdag 27 januari, kort voor 20 uur, liep bij Politie Oostende via een alarmcentrale een melding binnen over een man die inbreekt in een woning in de Rozemarijnstraat. De verdachte was herkenbaar aan de hand van camerabeelden. Een interventieploeg was zeer snel ter plaatse en kon de verdachte in de buurt van de woning opmerken. Wanneer de politie de man wou interpelleren, zette hij het op een lopen. Zonder succes. Verschillende politieploegen werden ingezet en konden de 38-jarige verdachte vatten aan de achterzijde van de baanwinkels in de Torhoutsesteenweg, nabij de luchthaven.

Verder onderzoek door de recherche van Politie Oostende en een huiszoeking leidden enerzijds tot het vinden van juwelen op de vluchtweg en anderzijds troffen de speurders ook uurwerken aan bij de verdachte thuis. Twee horloges konden gelinkt worden aan een inbraak op 6 januari in Oostende. Momenteel loopt verder onderzoek naar de mogelijke betrokkenheid bij andere inbraken in de eindejaarsperiode, zowel in politiezone Oostende als in zone Damme/Knokke-Heist. De man werd door het parket van West-Vlaanderen intussen aangehouden.

Oproep

Beide politiezones verspreiden intussen beelden van de aangetroffen buit om zo de rechtmatige eigenaars terug te vinden. Herken je de voorwerpen? Ken of ben jij de eigenaar? Neem dan contact op met Politie Oostende (pz.oostende.kabinet@police.belgium.eu) of Politie Damme/Knokke-Heist (via het contactformulier op de www.politie.be/5446) met bewijsstukken, zoals foto’s of facturen. Je kan alle aangetroffen voorwerpen hier bekijken.

“Uitstekende samenwerking”

“De samenwerking tussen de recherchediensten van de beide zones verliep uitstekend”, vertellen korpschefs Philip Caestecker (Oostende) en Steve Desmet (Damme/KnokkeHeist). “In Damme/Knokke-Heist startte het onderzoek naar de verdachte en toen die gevat kon worden in Oostende, bundelden onze recherchediensten de krachten om de verdachte aan een pak feiten te linken. We zijn tevreden met het resultaat, maar hopen nu vooral dat de rechtmatige eigenaars en hun voorwerpen kunnen herenigd worden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier