Hardleerse winkeldief riskeert alweer twee jaar cel voor negen feiten in Brugge en Oostkamp: “Een doodtriestig geval”

© Unsplash
Redactie KW

Een 31-jarige Bruggeling blijft de veroordelingen voor winkeldiefstallen aaneenrijgen. Voor negen feiten in Brugse en Oostkampse supermarkten riskeert hij nu twee jaar effectieve celstraf. “We moeten de winkels hun rust teruggeven”, aldus de procureur.

Tussen 18 mei en 27 juli vorig jaar sloeg Stijn D. liefst acht keer toe in Brugse vestigingen van Colruyt, Carrefour en Delhaize. Een negende feite pleegde hij in de Lidl in Oostkamp. De drugsverslaafde dertiger had het telkens gemunt op eten en drinken.

Volgens procureur Jochen van Aalst was D. allesbehalve aan zijn proefstuk toe. De Bruggeling liep in het verleden al meerdere keren tegen de lamp voor winkeldiefstallen en kreeg in februari vorig jaar nog twee jaar cel, de helft met uitstel. Ook in Düsseldorf en Zeeland kreeg hij al straffen opgelegd.

Verdediging akkoord

Deze keer vroeg de procureur twee jaar effectief. “De beklaagde blijft maar voortdoen”, foeterde hij. “We moeten de winkels hun rust teruggeven en ook het signaal uitsturen dat de belastingbetaler dit niet langer pikt. Zij betalen draaien immers op voor die diefstallen, want winkels verrekenen die in hun prijzen.”

De verdediging kon zich vinden in een effectieve celstraf. “Mijn cliënt is een doodtriestig geval”, zo pleitte meester Peter De Becker. “Hij is al van jonge leeftijd verslaafd aan drugs en heeft al verschillende opnames achter de rug. Maar we krijgen hem niet op het goede pad. Misschien is het beter dat hij een tijdje in de gevangenis verblijft.” Het vonnis volgt op 5 april. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier