Gewapende overval op nachtwinkel in Zandvoorde kan veertiger twee jaar cel opleveren

Redactie KW

Een 42-jarige man uit Oudenburg riskeert voor de Brugse rechtbank twee jaar voor een gewapende overval op een nachtwinkel Zandvoorde.

Op 20 januari 2024 stapte Bjorn I. rond 21.40 uur een nachtwinkel binnen in Zandvoorde. Met een kap over zijn hoofd en een sjaal voor zijn mond eiste hij de inhoud van de kassa. Volgens de uitbater dreigde I. met een wapen, vermoedelijk een spray of een mes. En toen I. de winkel verliet, zou hij nog enkele flessen wijn naar de uitbater gegooid hebben.

Op weg naar zijn brommer kon I. staande worden gehouden door omstaanders. Hij bekende spontaan dat hij de overval gepleegd had uit geldnood. Maar tijdens zijn verhoor ontkende hij dit. Nochtans stak er 325 euro cash geld in zijn broek. Het slachtoffer had verklaard dat er 300 à 400 euro uit zijn kassa was gestolen.

I. liep in totaal al veertien veroordelingen op en stond op het moment van de feiten onder voorwaarden. Op zijn proces ontkende hij de overval niet langer. “Mijn cliënt was al meer dan twee jaar clean en had zijn leven op de rails”, pleitte advocate Ellen Eneman. “Hij snapt zelf niet goed waarop hij alles op het spel heeft gezet.”

De beklaagde ontkende met klem dat hij dreigde met een wapen. “Ik heb dat geld uit de kassa meegegraaid”, stelde hij. “Vervolgens heeft de uitbater die flessen wijn gegooid.” De uitspraak volgt op 25 juni. AFr

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier