Ex van playmate Barbara Gandolfi wil vrijspraak voor twee winkeldiefstallen

Barbara Gandolfi. © BELGA
Redactie KW

De ex-partner van voormalig playmate Barbara Gandolfi wil in beroep vrijgesproken worden voor twee winkeldiefstallen: een koffiemachine en twee bladen voor een slijpschijf. Voor de diefstal van een koffiemachine is er volgens het openbaar ministerie inderdaad twijfel.

Op 11 oktober 2019 zag een winkeldetective van Brico in Middelkerke hoe Frédéric V. (49) twee bladen voor een slijpschijf in zijn jas verstopte. V. rekende enkele kleine spullen af, maar liep met de bladen verder onder zijn armen. De winkeldetective hield hem staande en het kwam tot een schermutseling waarbij de bladen op de grond vielen. Daarna werd er geduwd en zou V. de winkeldetective ook hebben geslagen. Daarnaast wordt V. beschuldigd van de diefstal van een koffiezetapparaat van 119 euro bij Mediamarkt in Oostende. V. bood aan de kassa slechts één bestelbon aan, maar verstopte die van de koffiemachine en wandelde er zo mee buiten.

Voor de twee diefstallen kreeg hij 15 maanden cel, waarmee hij niet aan zijn proefstuk toe is. V. liep al sinds 1996 52 veroordelingen op. In februari 2017 werd de zakenman, die tegenwoordig in Dubai woont, samen met zijn ex Barbara Gandolfi veroordeeld voor oplichting van de Franse acteur Jean-Paul Belmondo. In beroep werd het duo evenwel vrijgesproken. Ook nu ging hij in beroep om de vrijspraak te vragen. Zijn advocaat meent dat het verhaal van Brico is verzonnen en wil desnoods een getuige laten oproepen.

Spelletje

“Hij heeft kinderachtig gedaan door met de voeten van de winkeldetective te spelen. Hij kent de winkel door en door. Hij heeft er al voor honderdduizenden euro’s gekocht voor al zijn firma’s. Hij heeft gewoon gedaan alsof hij die onder zijn jas stak, maar is ze, zonder de winkeldetective het zag, ze gewoon gaan terugleggen.” Voor de diefstal in de Mediamarkt vraagt hij eveneens de vrijspraak. “Wat voor een dief zou mijn cliënt zijn, als hij zijn eigen naam en adres op de bestelbon laat zetten? Bovendien is hij ook in die winkel bekend als een regelmatige klant. Hij kocht er ooit het grootste en duurste televisietoestel dat toen in het gamma zat.”

Het openbaar ministerie vindt ook dat er voor de laatste zaak te veel twijfel is, temeer de machine ook kort nadien is betaald. Voor de diefstal in Brico vorderde hij twaalf maanden cel. Uitspraak 22 november. (OSM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier