Dieven slaan ‘s nachts toe in shop van tankstation Gabriëls in Geluwe

De toegang tot de shop werd met houten planken dichtgemaakt. © EDB
Erik De Block
Erik De Block Medewerker KW

In de shop van het tankstation Gabriëls langs de drukke Menenstraat in Geluwe gebeurde zaterdagnacht omstreeks twee uur een inbraak. De daders ramden met hun wagen tegen de glazen toegangsdeur. Het tankstation ligt vlakbij de expresweg N58, zo kan men van daaruit alle richtingen uit om te vluchten. Een buurtbewoner belde de politie.

De man werd gewekt door een luide knal, waarop ook het alarm aansloeg. Ook andere buurtbewoners werden hierdoor wakker. Volgens één van hen ramde een kleine grijze Peugeot, met Franse nummerplaat, met de achterkant van de wagen tegen de glazen toegangsdeur. Dat gebeurde omstreeks 2.10 uur ‘s nachts. De man merkte daarbij maar één dader op. Hij liep naar buiten met een grote doos. De buit bestaat uit sigaretten en geld uit de kassa.

De buurtbewoner belde meteen de politie die vrij snel ter plaatse was, maar de daders waren weg. Aan het pompstation hangen er camera’s en misschien kunnen de beelden nuttig zijn voor het onderzoek.

De brandweer van de post Geluwe kwam ter plaatse om met houten planken de toegang tot de shop dicht te maken. De shop bleef zondagmorgen gesloten, anders is de winkel elke dagen open.

Bende op pad?

Het gaat de afgelopen weken om het zoveelste geval van criminaliteit in de regio. Meer dan waarschijnlijk is er een bende op pad. Donderdagnacht was er een ramkraak in de fruit- en groentewinkel Topfruit langs de drukke Rekkemstraat in Lauwe, vlak naast de brandweerkazerne.

Begin deze maand waren er ook twee ramkraken in apotheek Apocare De Mazière in de Geluwestraat in Wervik en fruitwinkel ’t Appelke in de Moorselestraat in Menen.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier