Dieven proberen horloge van 78-jarige vrouw te stelen in Knokke: dame lichtgewond

Redactie KW

Een 78-jarige vrouw is maandagmiddag lichtgewond geraakt bij een poging tot diefstal met geweld in Knokke. Een of twee daders probeerden haar horloge van de pols te rukken, maar dat mislukte. De daders konden ontkomen.

De feiten gebeurden maandagmiddag in Knokke zelf. “Een 78-jarige vrouw was er aan het wandelen toen een of twee daders haar benaderen en probeerden om haar horloge van haar pols te rukken”, zegt Griet De Prest van het West-Vlaamse parket. “Dat mislukte echter maar het gaat om een poging tot diefstal met geweld. De vrouw raakte bij de feiten ook lichtgewond aan de pols. De politie is een onderzoek gestart.”

Nadat de vrouw het op een schreeuwen zette vluchtten de daders weg. De politie kwam ter plaatse en startte meteen een onderzoek. Daarbij kwam een eventueel verdacht voertuig in beeld. De politie kon een nummerplaat en signalement van dat voertuig achterhalen waarna een signalement verspreid werd naar andere politiezones. Rond 16.30 uur kwam daarbij een hit via de nummerplaatherkenningscamera’s in Middelkerke.

De politie van die zone rukte meteen uit en kon de vermeende verdachte auto klemrijden in de Nieuwpoortlaan in Lombardsijde, niet ver van het Albertmonument. “Het bleek echter om het verkeerde voertuig en inzittenden te gaan”, meldt Griet De Prest. “Dat kon het slachtoffer ook bevestigen.” Het onderzoek naar de feiten loopt nog verder. (JH)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier