Bestolen schrijnwerker Joachim zoekt hulp via crowdfunding: “Ik wil mijn droom niet kwijt”

De Citroën Jumper bestelwagen van Joachim Roeland (22) stond maandagnacht in de Gasthuisstraat in het centrum van Diksmuide geparkeerd. © JH
Redactie KW

Een dag nadat de jonge zelfstandige schrijnwerker Joachim Roeland (22) uit Diksmuide bestolen werd van zijn bestelwagen en al zijn werkmateriaal, probeert de jongeman recht te krabbelen. Het totale verlies voor Joachim bedraagt 48.000 euro, een gigantisch bedrag. Nu startte hij ook een crowdfunding op. “Normaal zou ik dit nooit doen, maar ik wil doen wat nodig is om mijn droom als zelfstandige niet op te geven”, zegt Joachim.

De Citroën Jumper bestelwagen van Joachim werd maandagnacht gestolen in de Gasthuisstraat in het centrum van Diksmuide. Joachim is een jonge zelfstandige schrijnwerker en doet totaalrenovaties. In het laadruim lag voor ruim 20.000 euro aan werkmateriaal: zaagmachines, boormachines, stofzuigers en heel wat ander materiaal. “De politie vermoedt eigenlijk dat het hen vooral om dit materiaal te doen was”, zegt Joachim. “Maar het laadruim had ik afgesloten met speciale bouwsloten. Die openbreken zou veel te veel tijd kosten. Dus hebben ze een nieuwe manier door het signaal van de sleutel te onderscheppen en zo meteen de hele bestelwagen te stelen. Wellicht zijn ze daarna meteen richting Frankrijk vertrokken.” Het onderzoek, onder andere met camerabeelden, naar de diefstal loopt nog. De kans dat Joachim iets terugziet is bijzonder klein. Bovendien was hij niet verzekerd tegen diefstal van het materiaal én moet hij zijn bestelwagen verder afbetalen.

Veel steun

Het totaalverlies voor Joachim bedraagt minstens 48.000 euro. “Dat kan ik onmogelijk nu ophalen en ik kan onmogelijk nu allemaal nieuw materiaal kopen”, zucht Joachim. “Nadat ik mijn verhaal deed kreeg ik gelukkig heel veel steun van vrienden en collega’s. Via hen raakte ik intussen wel al wat aan werkmateriaal in bruikleen zodat ik mijn klanten de komende tijd kan blijven bedienen. Op termijn koop ik ook een nieuwe bestelwagen, maar nu zal ik in eerste instantie een afgesloten aanhangwagen kopen die ik aan mijn auto kan bevestigen. Dat zal me tijdelijk uit de nood helpen. Normaal zou ik ook nooit hulp vragen maar ik zit echt met de handen in het haar. Graag koop ik zo snel mogelijk zelf nieuw materiaal zodat ik het geleende materiaal kan teruggeven. En zodat ik mijn klanten kan blijven bedienen en ook na nieuwjaar nog werk heb. Mijn droom was altijd om zelfstandig te worden en die droom wil ik niet kwijt.”

Wie Joachim wil steunen kan dat op https://gofund.me/05a22bee.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier