Dertiger aangehouden voor poging doodslag met metalen staaf in Oostende

© Pixabay/Google Street View

De Brugse onderzoeksrechter heeft een 36-jarige man aangehouden op verdenking van een poging tot doodslag in Oostende. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Met een metalen staaf werd op het hoofd van het slachtoffer geslagen.

De feiten speelden zich in de nacht van zaterdag op zondag af ter hoogte van het Marie-Joséplein. Rond 4 uur kwam het tot een vechtpartij tussen drie personen. Daarbij werd het slachtoffer geslagen met een metalen staaf. De man liep verwondingen op aan het hoofd, maar verkeerde niet in levensgevaar.

Eén verdachte aangehouden

Twee mannen zonder papieren werden opgepakt voor hun aandeel in de feiten. Na verhoor werd een 36-jarige verdachte door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van poging tot doodslag en van illegaal verblijf. De Brugse raadkamer zal vrijdagochtend oordelen of hij al dan niet langer in de gevangenis moet blijven.

De onderzoeksrechter besliste anderzijds om de andere verdachte niet aan te houden. Het is momenteel immers onduidelijk of de jongeman minderjarig of meerderjarig is. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen hoe de vork precies aan de steel zit.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier