“De schade aan het hout is helaas bijzonder groot”: nieuw vlonderpad in Sleihage is drie dagen na officiële inhuldiging al kapot

Het gloednieuwe houten wandelpad in de Gravenswegel in Sleihage werd nog maar net officieel ingehuldigd, maar is nu al kapot. © GF
Redactie KW

Het gloednieuwe houten wandelpad in de Gravenswegel in Sleihage werd pas maandag officieel ingehuldigd, maar is nu al kapot. Aan het begin van het pad, dat deel uitmaakt van een nieuwe wandelroute in Hooglede, lijken vandalen in de loop van woensdagnamiddag stevig te hebben toegeslagen.

“De schade aan het hout is helaas bijzonder groot”, zucht burgemeester Frederik Demeyere (Team Burgemeester). “Het ziet er bijna uit alsof iemand met een enorme hamer tekeer is gegaan. De schade zou misschien ook door een zware quad of dergelijke veroorzaakt kunnen zijn, al ben ik dat niet zeker. Maar of het nu moedwillig vandalisme was of eerder een ongeluk maakt in principe niets uit. We betreuren dit enorm. Zeker omdat we in dit nieuwe pad veel tijd en werk hebben gestoken om alles af te krijgen tegen het wandelseizoen. En nu mogen we wellicht uit eigen zak al meteen de boel gaan herstellen. Sowieso gaan we ook ergens een versteviging of reling moeten voorzien om quads en dergelijke daar weg te houden. Een bijzonder jammere zaak.”

Schepen voor toerisme Frederik Sap (Allen 8830) beaamt dat. “Sinds maandag waren er al heel veel mensen die het pad gingen verkennen en we kregen niets dan positieve reacties. We hopen zo snel mogelijk te kunnen starten met de herstellingen.”

Klacht tegen onbekenden

De burgemeester geeft nog mee dat er klacht ingediend zal worden tegen onbekenden. “Iedereen die iets gezien of gehoord denkt te hebben, mag zich trouwens altijd anoniem komen melden”, aldus nog Demeyere. (SV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier