Brugse bokser slaat twee mannen bewusteloos in bar The Night: één jaar cel

Redactie KW

Een 29-jarige Bruggeling heeft een jaar effectieve celstraf gekregen voor zijn aandeel in een zware knokpartij in zomerbar The Night in Brugge.

Op 15 juni vorig jaar was S.D. aanwezig op de openingsavond van de populaire hotspot aan het cinemacomplex Kinepolis. Daar kreeg hij het aan de stok met twee mannen, die beweerden dat hij een vriendin van hen lastig viel.

Het kwam tot een confrontatie waarbij D. de twee mannen bewusteloos mepte. Een 41-jarige man uit Damme hield daar een gebroken neus en een gebarsten oogkas aan over. Zijn maat liep lichtere verwondingen op aan zijn oog en kaak. De beide slachtoffers herinnerden zich naar eigen zeggen enkel dat ze D. aanspraken op zijn gedrag. Het volgende dat ze zich herinnerden was dat ze wakker werden op de grond van de bar.

D. ontkende dat hij de slachtoffers sloeg. “Ik zag hen op de grond liggen en heb hen enkel proberen helpen”, beweerde hij. Maar de de strafrechter in Brugge hechtte dinsdag geen geloof aan die uitleg. Het slachtoffer uit Damme stelde zich burgerlijke partij in de zaak en kreeg een morele schadevergoeding van 750 euro toegekend.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier