De feiten kwamen toevallig aan het licht tijdens een buurtonderzoek na een inbraak in Wenduine, een deelgemeente van De Haan. De politie kreeg argwaan door enkele waterplassen en een opvallende cannabisgeur in de gang van een woning in het Sparrenbospad. Op 19 april 2013 werd op zolder inderdaad een cannabisplantage van ruim 600 plantjes aangetroffen.

Wesley R.d.A., Cleber V. en Rafael M.G.G. werden opgepakt en zaten enkele maanden in voorhechtenis. In hun huurauto werden sleutels teruggevonden van drie panden in Brugge. In twee panden werden cannabisplantages van 900 plantjes aangetroffen. Het huis in de Loppemstraat werd door de Brazilianen gebruikt als uitvalsbasis.

Op de zitting van 18 december vorderde het openbaar ministerie voor de drie kopstukken vier jaar effectieve celstraf. Enkel Cleber V. kon geklist worden, de andere kopstukken staan nog steeds internationaal geseind. "Mijn cliënt had geld nodig om zijn gezin in Brazilië te onderhouden, maar speelde zeker niet de grootste rol in het dossier", pleitte Floore Ameye, advocate van V. De verdediging vroeg om een straf met uitstel.

De rechter veroordeelde Cleber V. uiteindelijk tot vier jaar gevangenisstraf, waarvan de helft met uitstel. De andere kopstukken kregen bij verstek vier jaar effectief. Hun onmiddellijke aanhouding werd bevolen. De vier Brazilianen die als plukkers werkten, werden bij verstek veroordeeld tot twee jaar effectieve gevangenisstraf. In totaal werd 343.000 euro verbeurd verklaard.

(BELGA)

De feiten kwamen toevallig aan het licht tijdens een buurtonderzoek na een inbraak in Wenduine, een deelgemeente van De Haan. De politie kreeg argwaan door enkele waterplassen en een opvallende cannabisgeur in de gang van een woning in het Sparrenbospad. Op 19 april 2013 werd op zolder inderdaad een cannabisplantage van ruim 600 plantjes aangetroffen.Wesley R.d.A., Cleber V. en Rafael M.G.G. werden opgepakt en zaten enkele maanden in voorhechtenis. In hun huurauto werden sleutels teruggevonden van drie panden in Brugge. In twee panden werden cannabisplantages van 900 plantjes aangetroffen. Het huis in de Loppemstraat werd door de Brazilianen gebruikt als uitvalsbasis.Op de zitting van 18 december vorderde het openbaar ministerie voor de drie kopstukken vier jaar effectieve celstraf. Enkel Cleber V. kon geklist worden, de andere kopstukken staan nog steeds internationaal geseind. "Mijn cliënt had geld nodig om zijn gezin in Brazilië te onderhouden, maar speelde zeker niet de grootste rol in het dossier", pleitte Floore Ameye, advocate van V. De verdediging vroeg om een straf met uitstel. De rechter veroordeelde Cleber V. uiteindelijk tot vier jaar gevangenisstraf, waarvan de helft met uitstel. De andere kopstukken kregen bij verstek vier jaar effectief. Hun onmiddellijke aanhouding werd bevolen. De vier Brazilianen die als plukkers werkten, werden bij verstek veroordeeld tot twee jaar effectieve gevangenisstraf. In totaal werd 343.000 euro verbeurd verklaard.(BELGA)