Man die garage in Spiere-Helkijn platbrandde, ook verdacht van moord op 74-jarige man in Moorslede

Een garage achter een woning ging volledig in vlammen op. © JF
Redactie KW

In Blankenberge is maandagmiddag een man opgepakt die verdacht wordt van brandstichting in Spiere-Helkijn afgelopen weekend. Een garage achter een woning ging toen volledig in vlammen op. Een getuige zag een man met een jerrycan benzine weglopen. De 51-jarige man werd aangehouden op verdenking van brandstichting van een bewoond pand en poging tot moord. De man wordt ook verdacht van moord op een 74-jarige man uit Moorslede datzelfde weekend.

De brand ontstond zaterdagochtend rond 10.30 uur bij een rijwoning langs de Stationsstraat in Spiere-Helkijn. Achteraan de woning stond een houten garage in lichterlaaie. De brandweer kon niet voorkomen dat het gebouw volledig afbrandde. Ook twee aanpalende garages raakten beschadigd.

Benzine

Na de brand was er meteen een sterk vermoeden dat het vuur aangestoken was, meer bepaald met benzine. De zoon des huizes zag kort na het ontstaan van de brand namelijk een man weglopen met een jerrycan in zijn hand. Een branddeskundige van het parket kon al snel bevestigen dat er sprake was van opzettelijke brandstichting. Mogelijk passen de feiten in de relationele sfeer.

Nummerplaat opgepikt in Blankenberge

De verdachte was echter spoorloos en stond geseind. Op die manier kon de man maandagmiddag gevat worden in Blankenberge. Bij het binnenrijden van de stad werd zijn nummerplaat opgepikt door een ANPR-camera. De lokale politie kon de man zonder noemenswaardige problemen onderscheppen en arresteren. Hij werd inmiddels overgedragen aan de politiezone Mira, waar de brandstichting zich voordeed.

Het gaat om een 51-jarige man en hij werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Kortrijk. Dat meldt het parket. Hij wordt aangehouden op verdenking van brandstichting van een bewoond pand en poging tot moord. De man wordt ook verdacht van moord op een 74-jarige man uit Moorslede datzelfde weekend. De verdachte verschijnt vrijdag voor de raadkamer. (Jonathan Folens/Junior Verbeke)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier