Beklaagde houdt onschuld in knokpartij staande

© iStock
Redactie KW

Een 49-jarige man uit Meulebeke riskeert in de Brugse rechtbank vier maanden cel voor een vechtpartij op de parking van restaurant Ter Doest in Lissewege. De man ontkent de feiten en vraagt de vrijspraak.

Op 28 oktober 2018 stond S.L. (49) uit Meulebeke samen met een zakenpartner een sigaret te roken op de parking van het restaurant. Hij zag hoe een 73-jarige man met zijn familie in de wagen stapte en bij het wegrijden een aanrijding veroorzaakte.

Over wat er toen gebeurde, lopen de versies uiteen. Volgens het openbaar ministerie trok S.L. de wagen van de zeventiger open, sleurde hem uit zijn wagen en verkocht hem enkele vuistslagen. “Zijn reactie was totaal niet in verhouding tot de lichte aanrijding die gemakkelijk via de verzekering geregeld kon worden”, stelde de procureur.

‘Zelf zwaar aangepakt’

Maar volgens S.L. zelf liep het helemaal anders. “Mijn cliënt maande de aanrijder aan om te stoppen, maar toen die in de plaats gas bij gaf, trok zijn zakenpartner het portier open en dwong hij hem uit de wagen te stappen”, pleitte zijn advocaat. “Vervolgens hield hij hem in bedwang tot de politie arriveerde. Het was dus een soort burgerarrestatie.”

“Maar het volgende moment werden mijn cliënt en zijn gezel zelf zwaar aangepakt door de entourage van de man. Er is geen enkel objectief bewijs van schuld tegen mijn cliënt. Alles is gebaseerd op eenzijdige verklaringen.”

Voorafgaandelijk aan de vechtpartij zou S.L. iemand uit de entourage van het slachtoffer racistisch bejegend hebben, maar dat ontkent de Meulebekenaar eveneens met klem. Het racistisch motief werd ook niet weerhouden door het parket. De uitspraak volgt op 15 september. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier