Aanklager eist 21 jaar cel voor Bennet Demeulenaere

Laurens Kindt

Openbaar aanklager Serge Malefason heeft 21 jaar cel geëist voor Adinkerkenaar Bennet Demeulenaere wegens de doodslag op zijn baby Romy. De verdediging hoopt op een milde straf.

Door het arrest over de schuld, waarbij de twaalfkoppige jury besloot dat Bennet Demeulenaere schuldig was aan doodslag op zijn babydochtertje Romy, riskeerde de beschuldigde in theorie tot dertig jaar cel. De procureur zag geen verzachtende omstandigheden, waardoor de strafmaat zou zakken onder de twintig jaar cel. Wel zag aanklager Serge Malefason enkele strafmilderende omstandigheden. Daardoor eiste hij uiteindelijk een celstraf van 21 jaar.

Kris Vincke, de advocaat van Bennet Demeulenaere die eerder had gevraagd om zijn cliënt niet schuldig te verklaren aan doodslag maar aan slagen en verwondingen met de dood als ongewild gevolg, aanvaardde het oordeel van de jury. “Ik heb hier geen toneel gespeeld. Ik heb gepleit wat ik gepleit heb en ik stond daar echt achter. Ik hoop dat u de deur niet helemaal dicht doet voor Bennet Demeulenaere. Gooi hem niet weg in de kerkers van onze maatschappij. Er is wel degelijk sprake van verzachtende omstandigheden. Hij heeft nog een blanco strafblad. De psychiater zegt dat als hij iets doet aan zijn drugsprobleem en aan zijn alcoholprobleem er nog wel een toekomst is voor Bennet. Hij is geen psychopaat. Op zich is hij niet gevaarlijk, als hij zich aan de voorwaarden houdt. Ik hoop dat u een milde straf oplegt. Ik moet vanavond ook nog gaan slapen. Die vader in Brussel uit het artikel dat ik citeerde in mijn pleidooi kreeg zes jaar cel voor gelijkaardige feiten. Ik hoop dat we niet de ene met zes jaar naar huis sturen en de andere met eenentwintig jaar”, sloot de assisenpleiter af.

Bennet Demeulenaere kreeg nog het laatste woord. “Ik wil mij nogmaals excuseren tegenover iedereen en vooral tegenover Shana”, was het enige wat hij nog kwijt wou. De jury is nu in beraad over de straf.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier