30 maanden voorwaardelijk voor jongeman die spontaan reeks diefstallen opbiechtte

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

De Brugse strafrechter heeft een 22-jarige Torhoutenaar voor een reeks diefstallen en inbraken veroordeeld tot 30 maanden gevangenisstraf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden. N.W. stapte nota bene zelf naar de politie om de meeste feiten op te biechten.

Op 5 februari eiste de beklaagde in een carnavalsboetiek in Torhout de inhoud van de kassa. Toen de uitbaatster weigerde om het geld te geven, bleef W. met zijn handen in zijn zakken staan. Volgens het parket gaf hij op die manier de indruk dat hij gewapend was. De jongeman bleef na de poging tot afpersing gewoon ter plaatse wachten op de komst van de politie.

Voor de speurders was W. absoluut geen onbekende. Op 2 en 4 februari was hij immers spontaan het politiebureau binnengestapt om een reeks feiten te bekennen. Zo had hij naar eigen zeggen drie elektrische fietsen gestolen en doorverkocht via een tweedehandswebsite. De beklaagde bekende ook drie inbraken bij een vastgoedkantoor in Torhout. Ook in Eernegem zou hij enkele keren zijn slag geslagen hebben, onder andere door 75 euro te stelen in de kantine van het sportcentrum. In de voetbalkantine van Torhout KM ging W. dan weer aan de haal met een aanzienlijke hoeveelheid bier en vier bakken leeggoed. Ten slotte trapte hij de deur van een vriend in bij de diefstal van een bijl.

De verdediging legde uit dat de jongeman in die periode helemaal het noorden kwijt was. “Hij wilde dat zijn mama weer trots kon zijn op hem”, verklaarde meester Pieterjan Dens de spontane verklaringen van zijn cliënt. De advocaat stelde een straf gekoppeld aan voorwaarden voor. “Ik heb echt spijt, maar ik was helemaal weg van de drugs”, zei W. in zijn laatste woord. Na ruim vier maanden voorhechtenis mag hij donderdagavond de gevangenis verlaten.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier