12-jarig meisje verijdelt inbraak in Menen

Tania Claeys en dochter Merel Lernout in de gang waar het meisje de inbrekers verraste. © NVM
Redactie KW

Diego Lernout uit de Volkslaan in Menen kreeg zaterdagavond ongewenst bezoek over de vloer. Hij en zijn vrouw Tania Claeys waren die avond niet thuis, hun dochter Merel (12) helaas wel. Al bleek dat uiteindelijk een meevaller.

“Ik was zaterdagavond samen met mijn man uit eten toen twee mannen probeerden om bij ons in te breken. Het was mijn dochter Merel die ons plotseling opbelde dat ze iemand had gezien in het huis”, vertelt een aangedane Tania. Het twaalfjarig meisje was die avond alleen thuis en hoorde plotseling een vreemd geluid aan de voordeur.

“Om 21 uur stipt plaatsten twee mannen een koevoet tussen onze voordeur en de gevel. Dat is te zien op de camerabeelden van onze inkomhal. Ze werden twee keer onderbroken door enkele van de vele klanten die in en uit het bomvolle café naast ons huis liepen. Maar toch gingen de twee rustig verder”, zegt Tania. De inbrekers hadden rond 20.20 uur al aangebeld om te zien of er iemand thuis was. Merel deed toen open, maar door de insprong van de hal zagen de mannen haar niet. Daarom kwamen ze een halfuur later terug voor hun inbraakpoging in een, naar hun idee, leeg huis.

Het huis van Tania en Diego met daarnaast het café.
Het huis van Tania en Diego met daarnaast het café.© NVM

“Ik zat in de zetel en hoorde een vreemd geluid. Ik ging stilletjes kijken en toen ik in de gang kwam, zag ik een vreemde schijn door een van onze ramen”, vertelt Merel. “Het was de reflectie van een van de inbrekers. Ik schreeuwde het uit van de schrik en toen zijn ze gelukkig alle twee weg gevlucht. Volgens de politie waren het zeker geen professionele inbrekers. Gelukkig maar!”, besluit het meisje.

“Ik mag er niet aan denken wat er had kunnen gebeuren. Het was de eerste avond dat mijn dochter eens alleen thuis bleef en dan dit”, aldus Tania. Het koppel kreeg in het verleden al eens inbrekers over de vloer. “Dat was toen langs de kant van de tuin. Mijn man heeft een bedrijf in schilder- en decoratiewerken en toen hadden ze allerlei spullen van zijn werk meegenomen. Maar deze keer probeerden ze het in ons huis. Ik ben gedegouteerd.” Ondanks het feit dat Merel de schrik van haar leven opdeed, prijst de politie haar koelbloedigheid. “De camerabeelden staan nu online en hopelijk krijgt de politie de twee mannen te pakken”, besluit Tania.

(NVM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier