Koffie, kranten en boeken

Op dezelfde dag werden twee winkels in de Kortrijkstraat leeggehaald: Domino’s Pizza en Pearle. © foto ADC
Ann De Craemer
Ann De Craemer Schrijfster

De Tieltse schrijfster Ann De Craemer geeft tweewekelijks een inkijk in haar leven.

Eind mei schreef ik dat Tielt een nieuwe wind nodig heeft. Ik deed dat naar aanleiding van het slinkende winkelaanbod in Tielt – minder bakkers, bijvoorbeeld, en minder fietsenwinkels.

Vorige week werden op dezelfde dag twee winkels in de Kortrijkstraat leeggehaald: Domino’s Pizza en Pearle. Domino’s: logisch, ik zag er maar weinig klanten, want er zijn al genoeg pizzeria’s. Pearle: zij zijn verhuisd naar het winkelcomplex over de Ring, waar er meer parkeerplaats is.

“Ik droom ervan om een koffiebar met boeken te openen”

Op Facebook stelde ik de vraag welke winkels men graag in de Kortrijkstraat zou zien komen. Wat is nog een gat in de markt? Een antwoord dat veel terugkwam: een Chinees! Akkoord: de Chinees aan het begin van mijn straat is al een paar jaar weg, en een nieuwe zou zeker veel volk aantrekken. Ander terugkerend antwoord: een koffiebar waar je je krant kunt lezen, eventueel gecombineerd met een boekenwinkel. Opnieuw akkoord: naast Deweerdt heeft de Kortrijkstraat geen plek waar je koffie kan drinken en aan het raam naar de voorbijgangers kan kijken.

Ik droom ervan om zo’n koffiebar annex boekhandel (met een heel groot literair aanbod en ook anderstalige boeken, wat we in Standaard Boekhandel niet hebben) te openen, maar heb er het kapitaal niet voor. Mensen die dat wel hebben, mogen zich altijd melden!

Gilbert Watté van De Traagheid reageerde ook: dat De Traagheid, weer open op 5 juli, nu ook een koffiebar is geworden. Je kan er ook kranten en boeken lezen, en er is zelfs taart. Heerlijk nieuws!

Lees meer over: