Een frisse wind

Er komt normaal een Albert Heijn op de Collegesite. © foto WME
Ann De Craemer
Ann De Craemer Schrijfster

De Tieltse schrijfster Ann De Craemer geeft tweewekelijks een inkijk in haar leven.

Sinds bakkerij De Craemer eind maart de oven uitdoofde, hoor ik veel Tieltenaren klagen dat we nog nooit zo weinig warme bakkers hebben gehad. Dat kan kloppen, want ik tel er maar drie: Java, Planquette en Bjorn. In mijn jeugd was dat wel anders. Ik herinner me Lanckriet, Neirinck, Houtteman, Ameye, Java, De Craemer, Andy, Tanja – en ik vergeet er allicht nog een paar.

Idem met, bijvoorbeeld, de fietsenwinkels: er zijn er maar twee; in mijn jeugd waren er zes. Tielt blijkt een stad geworden waaruit veel ondernemers wegtrekken, of waar jonge ondernemers de stap niet meer durven te zetten.

“Tielt blijkt een stad waaruit veel ondernemers wegtrekken”

Toen ik las dat er in Ruiselede een Albert Heijn kwam, schreef ik op Facebook dat het jammer was dat Tielt er geen heeft, maar dat ik had horen waaien dat er een op de Collegesite komt. Al kan het met dit bestuur nog lang duren eer daar de eerste steen gelegd wordt. Ik kreeg meteen een boze mail van een schepen: dat er veel vorderingen zijn in het dossier. Hij gaf wel toe dat Albert Heijn inderdaad een optie heeft genomen op de Collegesite. Waarom, vroeg ik, communiceren jullie dat dan niet, zodat de burger toch het gevoel heeft dat er iets staat te veranderen in onze stad?

Ik wacht met ongeduld op die eerste steen en op boodschappen doen in de Albert Heijn. Wat sommige politici altijd beweerd hebben, dat de Collegesite nadelig zou zijn voor de middenstand, is onzin: het zou net meer mensen naar de Kortrijkstraat lokken. En die straat, waar ik al 16 jaar woon, heeft maar weinig animo. Een nieuwe, frisse wind voor Tielt is broodnodig.

Lees meer over: