Initiatiefnemer is Nils Proost, van het Lierse restaurant Petit Cuistot. Met het initiatief #feedthenurses engageert Nils en zijn collega's zich tijdens deze periode voor de helden van vandaag: de mensen in de zorgsector. Vier keer per week kookt Nils voor de verpleging en dokters van het Heilig Hart ziekenhuis in Lier. En nu springen ook West-Vlaamse chefs mee op de kar.Koen Lagrou van Food Bazar en Bruno Timperman van Bistro Bruut Brugge koken voor het personeel van West-Vlaamse ziekenhuizen.

Bruno Timperman zet zijn schouders ook mee onder het project. (Foto Facebook)

Hun trouwe leveranciers bieden gratis steun: van kilo's gele paprika's over pasta's tot gratis etiketten, enz... En ook Carrefour zet zijn schouders mee onder het project. Onder andere de Carrefour Markets in Scheepsdale, Sint-Andries, Brugge Sint Kruis en Knokke en Carrefour Hypermarkt B-park zullen producten als pasta en melk aanleveren. Op sociale media wordt de boodschap de wereld ingestuurd met de hashtag #feedthenurses.

Nils Proost (Petit Cuistot): "In plaats van stil te zitten, vatte ik het plan op om iets te doen voor de mensen uit de zorgsector. Ik heb een schoonzus en een schoonbroer die arts zijn en een schoonzus die spoedverpleegkundige is. Ik kan met mijn eigen ogen zien hoezeer die mensen dezer dagen onder druk staan. Door de impact van het coronavirus zijn hun dagen nog langer en zwaarder dan normaal. Stilaan begint het allemaal serieus door te wegen en dus wil ik de spreekwoordelijke soldaten en helden van de dag op mijn manier helpen: door hen krachtvoer voor te schotelen. En bij deze ook een warme oproep aan andere chefs om hetzelfde te doen, in hun eigen community."

Er wordt eten aan de lopende band gemaakt voor de verplegers en verpleegsters. (Foto Facebook)

Koen Lagrou (Food Bazar) en Bruno Timperman (Bistro Bruut Brugge): "Dit project is zo schoon. Onze horecazaken zijn dicht, dus de vrijgekomen tijd gebruiken we om het verplegend personeel in West-Vlaamse zorgcentra een hart onder de riem te steken."

Voor veel verplegers en verpleegsters is het letterlijk een zorg minder. (Foto Facebook)

Op de website www.feedthenurses.be vind je terug hoé je kan helpen.

Initiatiefnemer is Nils Proost, van het Lierse restaurant Petit Cuistot. Met het initiatief #feedthenurses engageert Nils en zijn collega's zich tijdens deze periode voor de helden van vandaag: de mensen in de zorgsector. Vier keer per week kookt Nils voor de verpleging en dokters van het Heilig Hart ziekenhuis in Lier. En nu springen ook West-Vlaamse chefs mee op de kar.Koen Lagrou van Food Bazar en Bruno Timperman van Bistro Bruut Brugge koken voor het personeel van West-Vlaamse ziekenhuizen.Hun trouwe leveranciers bieden gratis steun: van kilo's gele paprika's over pasta's tot gratis etiketten, enz... En ook Carrefour zet zijn schouders mee onder het project. Onder andere de Carrefour Markets in Scheepsdale, Sint-Andries, Brugge Sint Kruis en Knokke en Carrefour Hypermarkt B-park zullen producten als pasta en melk aanleveren. Op sociale media wordt de boodschap de wereld ingestuurd met de hashtag #feedthenurses.Nils Proost (Petit Cuistot): "In plaats van stil te zitten, vatte ik het plan op om iets te doen voor de mensen uit de zorgsector. Ik heb een schoonzus en een schoonbroer die arts zijn en een schoonzus die spoedverpleegkundige is. Ik kan met mijn eigen ogen zien hoezeer die mensen dezer dagen onder druk staan. Door de impact van het coronavirus zijn hun dagen nog langer en zwaarder dan normaal. Stilaan begint het allemaal serieus door te wegen en dus wil ik de spreekwoordelijke soldaten en helden van de dag op mijn manier helpen: door hen krachtvoer voor te schotelen. En bij deze ook een warme oproep aan andere chefs om hetzelfde te doen, in hun eigen community."Koen Lagrou (Food Bazar) en Bruno Timperman (Bistro Bruut Brugge): "Dit project is zo schoon. Onze horecazaken zijn dicht, dus de vrijgekomen tijd gebruiken we om het verplegend personeel in West-Vlaamse zorgcentra een hart onder de riem te steken."Op de website www.feedthenurses.be vind je terug hoé je kan helpen.