22ste Nacht van de Punch zet hallen in vuur en vlam

De werkgroep die de Nacht van de Punch organiseert met onderaan Jens Verholle, Henk Verhelle, Jacqy Defrancq en Nico Dewijze. Boven hen Redis Heyman en Bertrand Wyffels en helemaal vanboven Evelien Devisch en Eric Pylyser. (Foto GD)
Redactie KW

Hooglede De Nacht van de Punch is uitgegroeid tot een van de grootste evenementen en publiekstrekkers van de gemeente Hooglede. Op zaterdag 19 september vindt de 22ste editie plaats ! Tijd voor alle fuifnummers om opnieuw uit de bol te gaan.

Het concept is eenvoudig, maar spreekt iedereen aan en draait rond drie grote aspecten : een ambiance-concert, een fuif en natuurlijk de punch. Het is reeds de 9de editie die plaatsvindt in De Roeselaarse Hallen. Deuren open om 20 uur en tegen de klok van 20.30 uur wordt de punch, een zelf gebrouwen godendrankje, met een officiële ceremonie in de overvolle zaal geflambeerd en opgediend.

muziek en show

Een half uurtje later speelt de Koninklijke Harmonie De Verenigde Vrienden Hooglede, de organisator van deze onvergetelijke feestavond, de pannen van het dak. Niet zomaar een concert… Begeleid door een rock/popgroep (een drummer, gitarist, basgitarist en toetsenist) brengt de harmonie gedurende twee uur een mix van swingende dans-, rock-, folk- en vele andere genres van muziek. Vooral gekende ambiancemuziek, die op maat van de harmonie werd uitgeschreven. Tom Hondeghem is de dirigent die alles in goede banen leidt. Verschillende gastzangers en -zangeressen geven ook het beste van zichzelf om zowel hedendaagse nummers als oudere kaskrakers naar voor te brengen.

Uiteraard wordt het geheel nog wat doorspekt met show. De gebruikelijke dansacts worden dit jaar opnieuw verzorgd door dansschool Funky Dance MC uit Hooglede en de presentatie is in handen van Ward D’Hulst.

Na dit optreden, waarbij de zaal in vuur en vlam staat, is het de beurt aan dj Mathieu. Vele aanwezigen wagen een danspasje of praten nog wat na bij een glas. De Nacht van de Punch wordt vast weer een uniek feest, dit vooral dankzij de inzet van de werkgroep errond, aangevuld met een flink aantal enthousiaste bestuursleden en muzikanten. Neem alvast een kijkje op www.nachtvandepunch.be en je kan meteen de sfeer van vorig jaar opsnuiven.

Gratis busdienst

Er wordt opnieuw gratis busdienst voorzien van Hooglede markt naar de hallen en terug. Van 19.30 uur tot 21 uur gaat het richting Roeselare en van 1 uur tot 4 uur rijdt de bus weer richting Hooglede. Nacht van de Punch op 19 september 2015 in de Expohallen in Roeselare. Kaarten (enkel in voorverkoop) kosten 15 euro en zijn te verkrijgen bij de leden van de Koninklijke Harmonie De Verenigde Vrienden Hooglede tot 12 september, daarna enkel nog online via www.nachtvandepunch.be. (GD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier