Donderdagavond weerklonk op de weide al het opzwepende optreden van de Pelouse Grass Band uit Brussel. We ontmoetten de bandleden op restaurant.

Voor Peter Pype (geboren in Leuven en voormalig ketnet-wrapper) betekende festival Dranouter terugkeren naar eigen streek, want zijn ouders wonen in Ieper. Bovendien baat zijn nicht de wijngaard Monteberg uit. Om energie op te doen voor hun show ging de voltallige Pelouse Grass Band (met JB, Gilles, Papou, Robin, Dorian, Peter, Nico en Jean) eerst eten in Bistro Marcel in de Klakeye, waar ook niet-festivalgangers kunnen genieten van stoofvlees, vol-au-vent, biefstuk met saus naar keuze of een vegetarisch gerecht. Om 16 u. start vrijdag de eerste officiële festivaldag met Jokke Schreurs (kerk) en Lenny en de Wespen (Kayam).

(SDH)

Donderdagavond weerklonk op de weide al het opzwepende optreden van de Pelouse Grass Band uit Brussel. We ontmoetten de bandleden op restaurant.Voor Peter Pype (geboren in Leuven en voormalig ketnet-wrapper) betekende festival Dranouter terugkeren naar eigen streek, want zijn ouders wonen in Ieper. Bovendien baat zijn nicht de wijngaard Monteberg uit. Om energie op te doen voor hun show ging de voltallige Pelouse Grass Band (met JB, Gilles, Papou, Robin, Dorian, Peter, Nico en Jean) eerst eten in Bistro Marcel in de Klakeye, waar ook niet-festivalgangers kunnen genieten van stoofvlees, vol-au-vent, biefstuk met saus naar keuze of een vegetarisch gerecht. Om 16 u. start vrijdag de eerste officiële festivaldag met Jokke Schreurs (kerk) en Lenny en de Wespen (Kayam).(SDH)