Willy Sommers is iedere middag te horen bij BNL !

Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Was dat even een toptransfer die net uit het persbericht rolde. In voetbaltermen zou het als “een toptransfer” uitgedrukt worden. In de culinaire sector zou het “BNL haalt een ster in huis” zijn en in radiotermen “BNL haalt een hit binnen”. Want een hit… daar heeft Willy Sommers kaas van gegeten en een ster… dat is het minste wat van de populairste zanger van Vlaanderen kan gezegd worden. Willy Sommers voortaan elke dag op de radio en dit bij de gloednieuwe onafhankelijke popzender BNL. Het station haalt opnieuw een grote naam binnen. Een absolute topartiest en entertainer die de Vlaamse muziek letterlijk ademt en mee uitdraagt. De ideale match voor BNL, een beetje thuiskomen voor Willy Sommers.

Willy Sommers scoorde in de jaren ’70 de ene hit na de andere. Het tieneridool werd aanbeden en waar ook in Vlaanderen liepen zalen vol en puilden feesttenten uit van een massa die een glimp wilde opvangen van de man die “Zeven Anjers Zeven Rozen” of “Weet Je Nog Die Slow” wekenlang naar de top van de hitparades zong. Zijn eerste hit pakte hij in 1971 en 50 jaar later – volgend jaar – viert Willy zijn jubileum. Een feestjaar waar zowat heel Vlaanderen reikhalzend naar uitkijkt. Sommers is een icoon, een zanger, een tv-presentator (remember Tien om te Zien) en vanaf voortaan ook radioman in hart en nieren. Sinds vandaag – maandag 27 april – presenteert Willy “Lunch Garden” tussen 12 en 13 uur bij BNL.

Ik voel me goed vandaag… én bij BNL !

Willy glundert als we hem vanochtend zien in het omroepcentrum te Brugge. Gezien de corona-maatregelen waren slechts enkele uitverkoren journalisten die op veilige afstand het speciale moment kunnen meemaken. Een speciaal moment want klokslag 12 uur is het broodjes, een slaatje of een spaghetti en vooral “de BNL-lunch met Willy Sommers”. En Willy licht zijn keuze toe : “Toen Ilia (Beyers – Willy’s manager) me vertelde dat BNL me een concreet programmavoorstel wilde doen heb ik meteen ja gezegd. Ik had enkele dagen intensief geluisterd, want BNL werd aangekondigd als hét platform voor Belgische muziek en Nederlandstalige producties en mijn conclusie was snel gemaakt… dit is de radio waar we met z’n allen op gewacht hebben. Er is een groot aanbod in radioland maar hier was écht nood aan. Alleen muziek van eigen bodem en Nederlandstalig werk van over de grens. Nieuw talent van bij ons krijgt een kans en het rijke hit verleden waar we allen fier op zijn heeft een schitterend platform. Een mix van alle stijlen, pop & dance, kleinkunst & populair. Kortom alles krijgt een gelijkwaardige benadering. En daar kunnen wij als artiesten en bands alleen maar bijzonder blij mee zijn.”

Willy Sommers begint aan terug een nieuw hoofdstuk in zijn carrière, namelijk presenteren op de middag bij BNL.
Willy Sommers begint aan terug een nieuw hoofdstuk in zijn carrière, namelijk presenteren op de middag bij BNL.© PADI/Jens

Stéphanie Meire verwelkomt met open armen !

Stéphanie Meire (Public Relations bij BNL) is nog steeds in de wolken als we haar spreken : ‘Je hoort bij ons presentatoren die de muziekwereld vertegenwoordigen. Mensen als Wim Leys, Lissa Lewis, David Vandyck en Lennaert Maes zijn talentvolle jonge artiesten. Met Dieter Troubleyn, Yves Segers en DJ F.R.A.N.K. haalden we al een pak ervaring in huis maar het verwelkomen van hét boegbeeld van de Vlaamse muziek maakte mij zelfs wat emotioneel. Voor Willy en wat hij gepresteerd heeft… daar maak je een diepe buiging voor en die verwelkom je met open armen. Tel de hits even mee van voor de komst van VTM in ’89 : ‘Zeven anjers zeven rozen’, ‘Sympathie is geen liefde’, ‘Weet je nog die slow’… en je kan er nog meer dan een dozijn opnoemen. En dan… eind jaren ’80 kwam VTM en kreeg Willy een haast goddelijke status als presentator van Tien om te Zien. Doe daar megasongs als ‘Het water is veel te diep’, ‘Als een leeuw in een kooi’ en ‘Laat de zon in je hart’ bovenop en je beseft wat Willy betekent voor de Vlaamse muziek en het hit verleden in eigen land. Zijn recente tophit ‘Ik voel me goed vandaag’ komt de BNL-luisteraar vandaag heel goed van pas. Superblij zijn we, ook omdat Willy dagelijks z’n eigen moment suprême serveert. In het item ‘Van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat’ gaat hij immers terug in de tijd met een klassieker waar hij bijzondere herinneringen aan heeft. Het zal voortaan niet alleen uitkijken zijn naar de middagpauze maar ook naar ‘Lunch Garden’, op BNL.’ (PADI)

BNL : sinds maandag 13 april om 12 uur overal te beluisteren, met 100 % steengoede Belgische en Nederlandstalige muziek. In Vlaanderen en Brussel via 17 regionale FM-frequenties, de digitale radiostandaard DAB+ of de digitale televisie via Orange (kanaal 878) en Telenet (kanaal 944).

Wereldwijd via sociale media en website www.bnl.radio.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier