Producer Patrick Hamilton maakt nu ‘eigen albums’ om in mei wereldwijd te releasen

Producer Patrick Hamilton. © Jan Darthet
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Eén dag van 24 uren was veel te kort voor producer Patrick Hamilton uit Loppem, die zowel in binnen- en buitenland actief is. Patrick vertoefde één maand in Londen, waar hij het album klaar maakte van Katherine Jenkins. Een trip naar Los Angeles stond ook op het programma, maar wanneer dat nu zal doorgaan weet Patrick niet. Net zoals iedereen moet hij ‘in zijn kot’ blijven en die locatie is voor hem in The Globe Recording Studios in Loppem.

Voor velen moeten we Patrick Hamilton niet voorstellen. Voor andere doen we het toch kort : Patrick is producer. Hij werkte met zowat alle Vlaamse artiesten samen, waaronder Willy Sommers (Laat de zon je hart), Bart Kaëll, Sergio, Yannick Bovy… Nu is hij vooral werkzaam in het buitenland. Hij neemt op met o.a. Katherine Jenkins (UK). Met de voorbije drie albums met Katherine behaalde hij telkens een nummer één in de Engelse charts. Op dit moment staat hij op één in de iTunes-charts in UK met een duet van Vera Lynn en Katherine Jenkins. “Toen het coronavirus uitbrak, hadden we net gedaan met een nieuw album van Katherine Jenkins voor Decca Records/Universal (UK), waarvoor ik toch een maand in London vertoefde. Dit album zou op 17 april worden gereleased, maar is nu uitgesteld tot half juli. Al is deze datum nu ook niet zo zeker meer…”, zucht Patrick. “Op dit moment zijn alle projecten uitgesteld. Ik heb van de nood een deugd gemaakt. Eindelijk ben ik eens beginnen schrijven aan m’n eigen albums. Vorig jaar tekende ik een wereldwijde platendeal, maar door mijn productiewerk werd dit telkens uitgesteld. In primeur kan ik je nu al verklappen dat de eerste single gereleased wordt op 15 mei, gevolgd door een tweede op 29 mei en dan rond eind juni het eerste album. En nee, ik ga niet zingen hoor…Het eerste album is een solo piano-album. Het tweede album voorzien voor het najaar 2020 is meer experimenteel en is een combinatie van klassiek en elektronisch. Iets wat men van mij niet direct zou verwachten, maar ik moet mijn eigen ei ook nog eens kwijt hé… Het andere werk viel immers weg. Er stonden al een paar albums en singles op de agenda, maar die werden verschoven. Ook een album dat ik voor Universal Classics Amerika moet doen is uitgesteld Het is nog een serieus raadsel met deze coronacrisis wanneer ik terug naar Los Angeles zal mogen vliegen. En niets doen, dat is niets voor mij. Ik ben blij dat ik mij nu kan bezighouden met het uitwerken van mijn eigen muzikale project.”

Patrick denkt dat het coronavirus het leven van de mensen zal blijven beïnvloeden. “Niet enkel op financieel gebied, maar ook mentaal. Ik heb vooral een gevoel van ‘onthaasten’ en hoop dat dit positief zal werken voor de toekomst. Maar ik kan mij echt goed voorstellen dat deze periode voor vele mensen ook ongelooflijk veel stress met zich mee zal brengen. Denk nu aan mijn muzikale sector. Deze coronacrisis is een bloedbad voor de hele culturele sector. Geen enkel festival deze zomer, net de drukste periode voor velen en dan bedoel ik niet enkel voor de artiesten en muzikanten, maar vooral ook de vele mensen die achter de schermen werken. Ik denk maar aan de PA-bedrijven, boekingskantoren, managers, organisatoren, theaters, fabrikanten van muziekinstrumenten, …enz. om er maar enkele op te noemen. De muziekindustrie is veel ruimer dan wat de meesten denken en die krijgen nu – naast ook al de andere sectoren -, allemaal serieuze klappen. En de toekomst ? Tjaa, ik hoop dat deze periode mensen dichter bij elkaar zal brengen en daarmee bedoel ik op dit moment niet fysiek. Ook lang na deze crisis hoop ik dat iedereen meer respect zal tonen voor elkaar en dat we ons meer bewuster worden om in het nu te gaan leven en het ‘jachtige’ wat meer zullen intomen. Meer bewust worden om dat iets niet vanzelfsprekend is. Kijk maar hoe dit kleine virus ons leven op dit moment bepaalt. Ik hoop dat iedereen hier toch sterker uitkomt.” (PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier