Brugge was dit jaar de thuisstad voor het grootste goochelevent van België. Als eerste mochten Kurt & Stefan het podium betreden. Voor velen zijn Kurt & Stefan geen onbekenden. Ze waren met hun finaleplaats in Belgiums Got Talent de revelaties in de magie van het afgelopen jaar. Deze twee mannen verzinnen zelf hun acts en geven op een originele manier een frisse kijk op het mentalisme. Patrick Pickart is een gevestigde waarde in de magische wereld, want hij kan namelijk mensen onder controle krijgen door middel van hypnose. Hij liet de mensen de zotste dingen doen. Hij liet ze luchtgitaar spelen, piano en om het nog zotter te maken liet hij de gehypnotiseerde mensen Michael Jackson imiteren. Het kon niet meer gekker.

Matt Johnson is een Canadees die er bijna niet meer bij was geweest. Hij bleef meer dan twee minuten onder water tijdens een show en was bijna gestikt toen hij helemaal geboeid trachtte te ontsnappen uit een waterbassin. Hij is één van de grootste hypes uit de goochelwereld. Dat is ook niet moeilijk, want het is een ontzettend sympathieke man die iedereen rond zijn vinger kan draaien tijdens zijn act. Kleine Jack uit Brugge mocht de grote Matt Johnson assisteren tijdens één van de trucs. Voor Jack kon zijn weekend niet meer stuk want hij was jarig. Hij werd hartelijk gefeliciteerd door de sympathieke Canadees. Hij kreeg zelf zijn goochelkaarten cadeau.

Luiz Deblaere uit Brugge voor de banner van Nacht van de Magie. © FODI

Gili is een meesteroplichter die weet hoe hij het publiek moet bedriegen en beliegen met een gevaarlijke cocktail van mentalisme, charme en een dosis verpakte humor. Ondanks zijn bekende naam kan hij ook foutjes maken, want één truc wist hij niet goed te volbrengen. Misschien was de mislukte poging ook wel goed ? Zo kon men zien dat alles echt is en dat niet alles allemaal voorbereid is. Als laatste mocht Jamie Allan het podium betreden. Hij is een Brit die de bijnaam iMagician krijgt. Met digitale toepassingen bedenkt, ontwikkeld en voert hij de meest futuristische huzarenstukjes uit. Hij katapulteert de toeschouwer naar de toekomst van het goochelen met zijn acts. Met 500 show per jaar reist hij de hele wereld rond.

Voor Luiz Deblaere uit Brugge was het een fantastische avond: "Ik ben zelf van jongs af aan gefascineerd door het goochelen. Toen ik een jaar of tien was had ik zelf een paar goocheldozen. Ik kon iedereen uit de familie bekoren met mijn goocheltrucks. Tijdens de act van Kurt & Stefan werd ik toevallig uit het publiek gehaald. Ik moest een dagelijks woord zeggen dat ik vaak gebruik. Ik dacht onmiddellijk aan bier want ik werk in een café en dat woord hoor ik dagelijks. Daarna moest ik een code maken, die code bestond uit vijf keer kop of munt te smijten. Daarna bekeken we een filmpje waar mijn woord én code opstond. Ongelofelijk toch ! Als het van mij afhangt, kom ik volgend jaar zeker terug naar De Nacht van De Magie", besluit Luiz.

(PADI & Mervyn)