Lisa moest op 22 maart terug een concert 'Lisa Gelooft' zingen. "We dachten dat dit wel te doen zou zijn, maar op 11 maart zagen we de bui al hangen. Samen met de organisatoren werd beslist om dit concert te verplaatsten...om zeker te zijn. Maar toen het plots zo snel ging, was dat toch wel schrikken", zegt Lisa.

Is het voor jezelf nu lastig om iedere dag thuis te moeten blijven ?

Lisa : "Ik ben niet alle dagen op de baan. Het is voor mij helemaal niet lastig om thuis te zijn, want ik ben heel graag thuis. Ik ben ook niet iemand die iedere vrije dag gaat winkelen. Die lockdown valt voor mezelf dus nog mee."

Slaat de verveling toch al toe of niet ?

Lisa : "Ik heb mij in deze coronatijd nog geen seconde verveeld. We zijn nog maar net verhuisd en dus heb ik veel opgeruimd, geschilderd, enz. Ik trek iedere dag een uurtje de natuur in voor een flinke wandeling. Voor de rest proberen we gemotiveerd en creatief te zijn met muziek. Zoals je hoort, valt het thuiszijn tot op heden dus wel nog mee."

Had je nog gedacht dat ons land ooit in een lockdown zou zitten ?

Lisa : "Helemaal niet. Ik denk dat dit voor iedereen ondenkbaar was wat we nu meemaken."

Verloor je veel optredens ? Valt 2020 voor jezelf op muzikaal vlak nog te redden ?

Lisa : "We zullen eerst afwachten tot wanneer deze situatie zal duren. Wat dit voorjaar geannuleerd werd, is gewoon weg. Als we wat realistisch zijn, hoop ik dat we vanaf september weer mogen optreden."

Is in de familie- en vriendenkring nog iedereen gezond ?

Lisa : "Ik mag van geluk spreken, want tot hiertoe is niemand in mijn familie of vriendenkring getroffen door het virus. We voelen ons dus echt nog steeds erg gezegend."

Wat stond er in de voorbije weken nog allemaal in je agenda die werd geschrapt ?

Lisa : "Zonder virus hadden we dit voorjaar - buiten de gewone optredens - nog heel wat kerkconcerten gedaan."

Hoelang zal dat virus ons leven blijven bepalen ?

Lisa : "Ik vrees dat we met corona of andere virussen verder zullen moeten leren leven. We zullen ook met maatregelen moeten blijven leven. Hopelijk vindt men snel gepaste oplossingen, zodat wij toch ons publiek kunnen dienen want muziek is een noodzaak en maakt het leven zoveel mooier." (PADI)

Lisa moest op 22 maart terug een concert 'Lisa Gelooft' zingen. "We dachten dat dit wel te doen zou zijn, maar op 11 maart zagen we de bui al hangen. Samen met de organisatoren werd beslist om dit concert te verplaatsten...om zeker te zijn. Maar toen het plots zo snel ging, was dat toch wel schrikken", zegt Lisa.Is het voor jezelf nu lastig om iedere dag thuis te moeten blijven ?Lisa : "Ik ben niet alle dagen op de baan. Het is voor mij helemaal niet lastig om thuis te zijn, want ik ben heel graag thuis. Ik ben ook niet iemand die iedere vrije dag gaat winkelen. Die lockdown valt voor mezelf dus nog mee."Slaat de verveling toch al toe of niet ?Lisa : "Ik heb mij in deze coronatijd nog geen seconde verveeld. We zijn nog maar net verhuisd en dus heb ik veel opgeruimd, geschilderd, enz. Ik trek iedere dag een uurtje de natuur in voor een flinke wandeling. Voor de rest proberen we gemotiveerd en creatief te zijn met muziek. Zoals je hoort, valt het thuiszijn tot op heden dus wel nog mee."Had je nog gedacht dat ons land ooit in een lockdown zou zitten ?Lisa : "Helemaal niet. Ik denk dat dit voor iedereen ondenkbaar was wat we nu meemaken."Verloor je veel optredens ? Valt 2020 voor jezelf op muzikaal vlak nog te redden ?Lisa : "We zullen eerst afwachten tot wanneer deze situatie zal duren. Wat dit voorjaar geannuleerd werd, is gewoon weg. Als we wat realistisch zijn, hoop ik dat we vanaf september weer mogen optreden."Is in de familie- en vriendenkring nog iedereen gezond ?Lisa : "Ik mag van geluk spreken, want tot hiertoe is niemand in mijn familie of vriendenkring getroffen door het virus. We voelen ons dus echt nog steeds erg gezegend."Wat stond er in de voorbije weken nog allemaal in je agenda die werd geschrapt ?Lisa : "Zonder virus hadden we dit voorjaar - buiten de gewone optredens - nog heel wat kerkconcerten gedaan."Hoelang zal dat virus ons leven blijven bepalen ?Lisa : "Ik vrees dat we met corona of andere virussen verder zullen moeten leren leven. We zullen ook met maatregelen moeten blijven leven. Hopelijk vindt men snel gepaste oplossingen, zodat wij toch ons publiek kunnen dienen want muziek is een noodzaak en maakt het leven zoveel mooier." (PADI)