Willy Moeyaert en Sofie Vandenbroucke van Concertevents uit Beernem organiseren in het najaar van 2017 en het voorjaar van 2018 maar liefst 32 concertdagen op diverse locaties in West-Vlaanderen. In een brede waaier van muziek komt zowel populair, schlager, licht klassiek en dans aan bod. Van Bart Peeters tot Clouseau en Soulsister. Van Adamo tot Umberto Tozzi en Christoff. Van Niels Destadsbader tot Willy Sommers en Vrienden voor het leven.

Op 16 en 17 maart vindt de achtste editie van de Euroschlagerparade plaats in De Mast in Torhout. Er staan acht artiesten op het podium: Garry Hagger, Laura Lynn, Paul Severs, Swoop, Yves Segers, Bart Kaëll, Jettie Pallettie en Willy Sommers. Naar aanleiding van die Euroschlagerparade had Laura Lynn iets heel speciaals te melden. Ze schenkt namelijk een ontvangen Dubbel Platina-Award van haar cd Dromen aan het project Hart voor West-Vlaanderen. Concertevents zal een actie uitwerken, waardoor er geld in het laatje komt voor Hart voor West-Vlaanderen. "Dat was ik in mijn jonge jaren"', lacht Laura Lynn tijdens de persconferentie in Forum 7 van het Concertgebouw Brugge, terwijl ze de Award toont. Ze prees de inzet van onder andere Hart voor West-Vlaanderen. Ze besloot: "En als ik nog iets in mijn kast vind, dan zal ik dat de volgende keer schenken."

Jan Despiegelaere, coördinator Streekfonds, zei dat de organisatie bestaat sinds 2005. Hij gaf uitleg over de werking en de projecten die worden gesteund. "Nog een persoonlijke nota", vervolgt hij. "We lanceerden Hart voor West-Vlaanderen eind 2005, begin 2006 in De Vossenberg in Hooglede toen Laura Lynn was verkozen tot West-Vlaming van het Jaar. Op dat moment kreeg ze die Dubbel Platina-Award uitgereikt, die hier te bezichtigen is. Toen had ik graag op de foto gestaan met Laura Lynn. Als coördinator zat ik tussen Geert Bourgeois en Yves Leterme. Beide heren - ik lieg niet - waren echter ruzie aan het maken wie de eerste drie kussen ging geven aan Laura Lynn. Ik had dat gesprek toen beter opgenomen. Ik had toen geen geluk, ik hoop nu wel het geluk te hebben van straks aan Laura drie kussen te mogen geven."

Twaalf jaar later mag Jan eindelijk drie kussen geven aan Laura Lynn. © FODI