Ben en Ann Van den Keybus-Fransen en hun team van Het Witte Paard moesten door corona alles cancelen qua optredens die tijdens de zomermaanden voorzien waren. Voor het echtpaar en hun gedreven medewerkers was dat een serieuze domper. Ben en Ann konden bij de pakken blijven zitten, maar ze besloten met iets anders uit te pakken. In korte tijd werd zomerbar The Layher boven de doopvont gehouden.

"Twee weken geleden stond hier nog niets. We wisten ook niet wat er al dan niet mocht gebeuren. Uiteindelijk kregen we het licht op groen en konden we beginnen met de opbouw", zegt Milan Vanhove, organisatie en event planning van WP Hotels & Events Het Witte Paard.

Vincent Cavens, technisch verantwoordelijke, vult aan : "De opgebouwde constructie bestaat vooral uit hout, stelling, cassettevloer en een tent. De stelling bestaat uit twee verdiepingen en is in elkaar gezet door Kontrimo, de firma van Michel Van den Brande. Hij is vooraf meerdere keren langsgekomen om alles op te meten, zodat we op een zo klein mogelijke oppervlakte zo veel mogelijk nuttige ruimte kunnen creëren. De stellingsonderdelen zijn van het merk Layher. De stelling zelf bestaat uit twee plateaus van 64 vierkante meter en een plateau van 36 vierkante meter."

"De tent is enkele dagen later opgezet door ERS tenten o.l.v. Raf Crynen. De tent bestaat uit een aluminium constructie met een cassettevloer. Binnenin staan houten wanden met glazen deuren. Het dak bestaat uit een binnen- en een buitenlaag en is mooi afgewerkt met leuke verlichting. De afwerking van het hele project heeft ons technisch team gedaan. Wij hebben vooral hout gebruikt omdat dit voor een heel gezellige sfeer zorgt en heel snel bewerkbaar is (valiesplanken, steigerhout en osb).De afwerking van de stelling hebben we gedaan met fijne bamboo en groenstukken. Dit geeft onze zomerbar dat typische zomerse gevoel."

Ben Van den Keybus tussen burgemeester Daphné Dumery en schepen Benny Herpoel., PADI/Jens
Ben Van den Keybus tussen burgemeester Daphné Dumery en schepen Benny Herpoel. © PADI/Jens

Ook The Layher moet zich aan de veiligheidsregels houden. Er is toch plaats voor 150 personen, afhankelijk van de grootte van de bubbels. "Komen er in de komende weken versoepelingen, dan kan dat aantal nog sterk oplopen. The Layher is opgebouwd in twee delen : een afgesloten tent waar we 60 mensen kunnen neerzetten voor een maaltijd en een terrastoren van Kontrimo. Deze bestaat uit twee verdiepingen en een tussenverdiep, goed voor in totaal 90 personen."

De naam van de zomerbar verwijst blijkbaar naar de hoofdsponsor ? Milan lacht : "The Layher is afkomstig van het Engelstalige 'layer', wat laag betekent als in een meerlagenstructuur. Dit is tevens ook het merk van materialen voor de stelling die inderdaad gebruikt worden door Kontrimo." (PADI)

Nest van De Strangers speelde vrolijke deuntjes., PADI/Jens
Nest van De Strangers speelde vrolijke deuntjes. © PADI/Jens

The Layher is iedere dag open vanaf 14 uur, met uitzondering van de woensdag. De keuken opent om 18 uur. Er zijn van 14 tot 18 uur ook andere versnaperingen te verkrijgen. Tussen 15 juli en 15 augustus wordt er om 12 uur een lunch aangeboden in zomerbar The Layher. Info en reservatie via www.witte-paard.be

Ben en Ann Van den Keybus-Fransen en hun team van Het Witte Paard moesten door corona alles cancelen qua optredens die tijdens de zomermaanden voorzien waren. Voor het echtpaar en hun gedreven medewerkers was dat een serieuze domper. Ben en Ann konden bij de pakken blijven zitten, maar ze besloten met iets anders uit te pakken. In korte tijd werd zomerbar The Layher boven de doopvont gehouden. "Twee weken geleden stond hier nog niets. We wisten ook niet wat er al dan niet mocht gebeuren. Uiteindelijk kregen we het licht op groen en konden we beginnen met de opbouw", zegt Milan Vanhove, organisatie en event planning van WP Hotels & Events Het Witte Paard. Vincent Cavens, technisch verantwoordelijke, vult aan : "De opgebouwde constructie bestaat vooral uit hout, stelling, cassettevloer en een tent. De stelling bestaat uit twee verdiepingen en is in elkaar gezet door Kontrimo, de firma van Michel Van den Brande. Hij is vooraf meerdere keren langsgekomen om alles op te meten, zodat we op een zo klein mogelijke oppervlakte zo veel mogelijk nuttige ruimte kunnen creëren. De stellingsonderdelen zijn van het merk Layher. De stelling zelf bestaat uit twee plateaus van 64 vierkante meter en een plateau van 36 vierkante meter.""De tent is enkele dagen later opgezet door ERS tenten o.l.v. Raf Crynen. De tent bestaat uit een aluminium constructie met een cassettevloer. Binnenin staan houten wanden met glazen deuren. Het dak bestaat uit een binnen- en een buitenlaag en is mooi afgewerkt met leuke verlichting. De afwerking van het hele project heeft ons technisch team gedaan. Wij hebben vooral hout gebruikt omdat dit voor een heel gezellige sfeer zorgt en heel snel bewerkbaar is (valiesplanken, steigerhout en osb).De afwerking van de stelling hebben we gedaan met fijne bamboo en groenstukken. Dit geeft onze zomerbar dat typische zomerse gevoel."Ook The Layher moet zich aan de veiligheidsregels houden. Er is toch plaats voor 150 personen, afhankelijk van de grootte van de bubbels. "Komen er in de komende weken versoepelingen, dan kan dat aantal nog sterk oplopen. The Layher is opgebouwd in twee delen : een afgesloten tent waar we 60 mensen kunnen neerzetten voor een maaltijd en een terrastoren van Kontrimo. Deze bestaat uit twee verdiepingen en een tussenverdiep, goed voor in totaal 90 personen."De naam van de zomerbar verwijst blijkbaar naar de hoofdsponsor ? Milan lacht : "The Layher is afkomstig van het Engelstalige 'layer', wat laag betekent als in een meerlagenstructuur. Dit is tevens ook het merk van materialen voor de stelling die inderdaad gebruikt worden door Kontrimo." (PADI)The Layher is iedere dag open vanaf 14 uur, met uitzondering van de woensdag. De keuken opent om 18 uur. Er zijn van 14 tot 18 uur ook andere versnaperingen te verkrijgen. Tussen 15 juli en 15 augustus wordt er om 12 uur een lunch aangeboden in zomerbar The Layher. Info en reservatie via www.witte-paard.be