Frozen komt in januari 2020 tot leven in Disneyland@ Paris

© PADI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Slechts een paar weken voordat de nieuwe avonturen van Frozen 2 en Star Wars: The Rise of the Skywalker in de bioscopen uitkomen, geeft Disneyland® Paris bezoekers de kans om beide onmisbare avonturen in het echt te ervaren: Frozen Celebration en Legends of the Force – A Celebration of Star Wars, beiden vanaf 11 januari 2020.

Na de release in 2013 werd Frozen onmiddellijk een wereldwijd fenomeen en meest succesvolle animatiefilm aller tijden. De avonturen van Anna, Elsa, Kristoff, Olaf en Sven bereikten al snel Disneyland® Paris en hetzelfde zal gelden voor Frozen 2. Fans van alle leeftijden kunnen deelnemen aan een gloednieuwe ervaring met hun favoriete Frozen Figuren in Disneyland® Paris en dit van 11 januari tot en met 3 mei 2020. Tijdens Frozen Celebration in beide Disney Parken kunnen gasten genieten van een interactief avontuur met Anna en Elsa, Olaf ontmoeten en kijken naar Frozen Figuren die voorbij komen op een nieuwe praalwagen.

Frozen 2: An Enchanted Journey”

Anna en Elsa zullen nieuwe outfits dragen zoals gezien door het publiek bij Frozen 2 Een gloednieuwe praalwagen zal voor de gelegenheid worden onthuld terwijl deze op de Parade Route reist. Het zal het silhouet van de mysterieuze Nokk bevatten, die het publiek kort in de trailer zal hebben gezien. Olaf en Anna zullen in een ijskano zitten en Sven zal aan de achterkant van de praalwagen lopen. Kinderen en volwassenen worden overdonderd door deze spectaculaire reis geïnspireerd door Frozen 2. Ze worden omringd door oogverblindende dansers en begeleid door de nieuwe muziek uit de film. De gloednieuwe praalwagen die wordt gemaakt voor “Frozen 2: An Enchanted Journey” wordt de grootste praalwagen, met een afmeting van 6 meter, in Disneyland® Paris. Anna, Elsa, Olaf, Kristoff en Sven zullen meereizen en worden vergezeld door ongeveer twintig dansers. De dansers dragen kostuums speciaal ontworpen voor de gelegenheid door het creatieve team in Disneyland® Paris.

Frozen komt in januari 2020 tot leven in Disneyland@ Paris
© PADI

“Frozen: A Musical Invitation”

Vanaf 17 november 2019 maakt het Walt Disney Studios Park zich klaar om een gloednieuwe show te geven over de eerste Frozen film, genaamd “Frozen: A Musical Invitation“. Deze ervaring nodigt gasten uit voor een reis met hun favoriete helden en iconische settings uit de film. Het wordt meerdere keren per dag uitgevoerd voor de Animation Celebration in het Walt Disney Studios Park. Prinses Anna zal verheugd zijn om het publiek uit te nodigen voor de grote première: het beroemde ijspaleis van Koningin Elsa opent voor het eerst voor het publiek. Alvorens de opening, zal ze ervoor zorgen dat iedereen de magische bewegingen leert om de krachten van haar zus te vieren. Dit zal plaatsvinden in de schuur van Kristoff – een typisch Noors decor – waar de Frozen Figuren en het publiek genieten van interactief plezier. Bovendien krijgen ze de kans om Sven, het rendier, voor het eerst te zien op een podium in Disneyland® Paris. Kristoff zal zelfs “Reindeers Are Better Than People” live zingen. Vervolgens komt het langverwachte moment waarop Anna volwassenen en kinderen uitnodigt om een nieuwe ruimte te ontdekken die rechtstreeks uitkomt op een kamer in het paleis van Elsa. Wanneer ze het nummer “Let It Go” zingt, worden Frozen fans uitgenodigd om de bewegingen te doen die ze net hebben geleerd, om hun liefde voor Elsa en de krachten die ze bang was te onthullen te tonen. Dit gedeelde moment wordt gekenmerkt door het lied “Love is an Open Door”, dat steeds live wordt gezongen. Sinds 17 november 2019 kunnen gasten Olaf ontmoeten tijdens de Animation Celebration en foto’s nemen met de meest schattige sneeuwman van het betoverende bos.

Frozen komt in januari 2020 tot leven in Disneyland@ Paris
© PADI

Productiefeiten, cijfers en anekdotes

De muziek voor “Frozen: A Musical Invitation” werd opgenomen in de legendarische Abbey Road Studios in Londen. Een orkest van 68 muzikanten was betrokken bij de productie. Het opnemen van de 23 minuten durende muziek voor de show nam minder dan 24 uur tijd in. De attractie Art of Disney Animation werd opnieuw ontworpen doordat de Animation Celebration en nieuwe sets werden gemaakt voor de show. Twee iconische plaatsen uit de eerste Frozen film verschijnen in de show: de schuur van Kristoff en Sven en het beroemde ijspaleis van Koningin Elsa.

Frozen komt in januari 2020 tot leven in Disneyland@ Paris
© PADI

Frozen Year-Round in Disneyland® Paris

De geliefde Figuren uit het Rijk van Arendelle worden de hele dag gevierd tijdens Frozen Celebration. Elke dag eindigt de beroemde Disney Stars on Parademet een bijzondere afsluiter. Terwijl ze voorbijkomt, gebruikt Elsa haar magie om het te laten sneeuwen, terwijl haar zus Elsa en Olaf de schattige sneeuwman toekijken.

Elke perfecte dag in Disneyland® Paris omvat de Disney Illuminations avondshow, die elke dag plaatsvindt wanneer het Disneyland Park sluit. Het silhouet van het Kasteel van Doornroosje vormt het decor voor een ongelofelijke show met iconische scènes uit de grootste Disney-films. Frozen is er ook, met niet minder dan twee top-momenten, inclusief het epische moment waarop Elsa “Let It Go” zingt en het publiek vaak meezingt. Dit moment laat je betoverd achter. Frozen is ook aanwezig in de Mickey and the Magician Show in het Walt Disney Studios Park (beschikbaar van 1 februari tot 6 september 2020). Gasten volgen Mickey terwijl hij magische spreuken leert van beroemde Disney Figuren en worden verbluft door adembenemende speciale effecten. Terwijl ze door deze betoverende wereld van illusie reizen, kunnen bezoekers Mickey en Figuren uit Frozen, Aladdin, Assepoester, Belle en het Beest en nog vele andere ontmoeten als onderdeel van een Disney droomervaring.

(PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier