Eveline Cannoot : “In deze coronatijden leer je je échte vrienden kennen én liefde is ook zo belangrijk”

"In deze coronatijden leer je je échte vrienden kennen", zegt Eveline Cannoot. © PADI/Jens
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Onze bubbel is al wat groter geworden. Van vier naar tien mensen. Ook Eveline Cannoot is daar heel gelukkig mee, want de zangeres kent nu eenmaal veel mensen. Gelukkig kon ze tijdens de coronaperiode verder werken als presentatrice bij Ment TV. Van optreden was echter geen sprake of dat moest gebeuren in haar eigen woonkamer.

Op vrijdag 13 maart werd de lockdown aangekondigd. Eén dag later trad Eveline op in …Tenerife. “Na de eerste veiligheidsraad zijn we toch nog naar daar vertrokken, omdat ik die job wou afwerken. We hebben daar een weekje in lockdown gezeten, maar toch nog genoten van de zon en elkaar”, vertelt Eveline, die toch schrok van de snelheid waarmee alle maatregelen werden aangekondigd. “Ik had dit nooit eerder durven denken. Maar ik ben wellicht niet de enige. Het idee dat we niet meer vrij naar de winkel konden gaan, niet stoppen om snel een broodje te kopen op de autostrade, niet meer op restaurant konden… Het deed me huiveren. Ik werd er ook wat kwaad van. Om nog maar te zwijgen dat plots alle optredens werden geannuleerd. De shock is later gekomen, nadat we terug waren van Tenerife heb ik nog een week in vakantiemodus geleefd. Nadien kreeg ik mijn klopje…”

Ook jij bent praktisch iedere dag op de baan. Hoe lastig is dat om nu ‘in uw kot’ te moeten blijven ?

Eveline : “Het begint lastiger en lastiger te worden. Ik ben wel blij dat ik één à twee keer per week naar Ment kan én mag om te presenteren… dat breekt de stilte wat. Ik heb me nu vooral gestort op mijn webshop. Ik heb al jaren een grote liefde voor accessoires. Ik vind nu eindelijk de tijd om leuke foto’s te nemen en alles online te zetten.”

Besluit : de verveling slaat niet toe ?

Eveline : “In december 2019 zijn we nog maar pas verhuisd. We hebben hier dus wel nog wat orde op zaken te zetten. Ondertussen is het boven allemaal geverfd, zodat ik kan beginnen inrichten. Eén kamer heb ik voor mezelf gehouden, dat is mijn stockage plaats geworden voor mijn webshop, maar ook mijn chill kamertje om wat muziek te componeren en teksten te schrijven… “

Het thuiszijn valt dus écht mee of wordt dat na een tijdje toch een sleur ?

Eveline : “Het valt op zich wel mee, want ook dit leven krijgt een bepaald ritme. Maar toch mis ik enorm het sociale contact met de mensen. Dat is nog het ergste van al eigenlijk. Ik ben nogal een aanhankelijk persoon… Ik knuffel graag, ik praat graag… en ik zing nog liever. Niet op het podium kunnen staan is een supergroot gemis.”

Had je gedacht dat zoiets in 2020 nog mogelijk zou zijn ? Een lockdown, stel je voor !

Eveline : “Helemaal niet ! Niemand denk ik… Ik durf het wel een derde Wereldoorlog noemen, eentje waarvan we de vijand niet zien. Beangstigend soms !”

Valt het jaar voor jezelf nog te redden ? Hoeveel optredens werden er geannuleerd ?

Eveline : “Er zijn momenteel ongeveer 50 optredens geannuleerd. De drukste periode stond voor de deur toen de lockdown net begon. Dat is best wel heftig als je het zo bekijkt. Ik hoop dat we vanaf 1 juli toch nog kleinere evenementen kunnen doen, desnoods organiseer ik zelf iets… Daar ben ik eigenlijk al wat mee bezig, maar ik kan er nog niet veel over kwijt. Ook leuke ‘bubbelfeestjes’ mét intiem concertje. Waarom niet ? Of we het jaar daarmee gaan redden is nog een vraagteken. Hopelijk komt er ook geen tweede golf, want dan begint de miserie opnieuw.”

Wanneer hoop je dat het licht terug op groen staat en je weer mag optreden ? Een ramp indien dat pas vanaf 1 september is ?

Eveline : “Zoals we nu weten zou het vanaf 1 juli weer mogen… maar dan tot maximum 200 personen. Misschien komen daar wel wat kleine dingen uit. Ik noem het niet graag een ramp, het is nu voor iedereen zo. Iedereen zit in hetzelfde schuitje. We moeten daar andere dingen uit leren. Het geeft ons ook tijd om over bepaalde zaken na te denken. Het leven zal nooit meer hetzelfde zijn en daar moeten we ons bij neerleggen.”

Het belangrijkste blijft nog altijd dat familieleden en vrienden niet getroffen zijn door corona. Bleef je daarvan al gespaard ?

Eveline : “Wij zijn – hout vasthouden zeggen ze dan- gespaard gebleven. Zowel mijn ouders als mijn zus en haar gezin. Mijn tante, nonkel en nicht hebben het jammer genoeg wel moeten meemaken en zij bevestigden het nadien… het is heavy ! Dus toch nog voorzichtig zijn hoor.”

Welke plannen had je tijdens deze coronaperiode ? En nadien ?

Eveline : “Ik breng binnenkort sowieso een keivette plaat uit, met bijhorende videoclip. We mogen niet bij de pakken blijven zitten. Muziek is iets dat ons bindt of het nu vanop afstand is of in grote zalen… We mogen de moed niet opgeven. Stap voor stap komen we er wel…”

Hoe zal corona verder ons leven (blijven) bepalen ?

Eveline : “Het leven zal nooit meer hetzelfde zijn. We gaan anders moeten omgaan met geld, denk ik. Aangezien de economische crisis nog zal komen. Maar ik hoop ook dat we geleerd hebben dat liefde zeer belangrijk is. Er zijn voor elkaar. No matter what. In zo een tijd leer je je echte vrienden kennen. Dat is een mooie les. En ik hoop ook dat we elkaar terug mogen kussen… en als dat niet het geval is dan ben ik pro knuffelen. Eigenlijk is dat nog gezelliger ! Voor de rest denk ik dat het allemaal snel terug in de plooi zal vallen, ook al zullen we altijd op onze hoede blijven.” (PADI)

www.evelinecannoot.bewww.shopbyeveline.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier