Vijf afhaaltips van Het Lekkere Westen
Het Lekkere Westen verzamelde meer dan 250 adressen waar je een heerlijk afhaalgerecht van een toprestaurant uit de streek kan bestellen. Wij geven al enkele tips om je op weg te helpen.
Hostellerie Saint Nicolas, Veurnseweg 532 in Elverdinge. Bestellen kan op www.hostellerie-stnicolas.com en 057 20 06 22.
Sterren op tafel
Met twee Michelinsterren is La Durée al jaren een zaak met naam en faam in Izegem en omstreken. Chef Angelo Rosseel biedt wekelijks zijn meergangenmenu ‘La Durée to go’ aan voor 75 euro per persoon. Het omvat gastronomische toppers als melkkalf van Koekelare, gegrilde tarbot en een bordje mooi gerijpte hoevekaasjes. Je kan daarbij ook kiezen voor winepairing .
La Durée, Leenstraat 28 in Izegem. Bestellen kan op www.laduree.be en 051 31 00 31.
Fijns uit de Noordzee
Au Bistro, Kaai 23 in Nieuwpoort. Bestellen kan op www.aubistro.be en 058 24 14 84.
Verrassend klassiek
Chef An Vissers van Den Amand in Brugge bereidt nu lekkere bistrogerechten als takeaway. Je kan er ‘voorafjes’ bestellen, van slaatjes tot soep, en wisselende hoofdgerechten. Laat je verrassen door klassiekers als stoofpotje van haas, gebakken roggevleugel en gegratineerde witloofrolletjes. Uiteraard mogen ook zoetigheden niet ontbreken.
Den Amand, Sint-Amandsstraat 4 in Brugge. Bestellen kan op www.denamand.be en 050 34 01 22.
Voor elk wat wils/wild
Verfijnde Frans-Belgische gastronomie met terroirproducten van eigen streek. Daarvoor staat chef Frederiek Vandenbussche van restaurant La Maison du Terroir in Oudenburg. Hij biedt zijn ‘Menu Herfst’ aan, maar je kan evengoed à la carte kiezen. Ga je voor een civet van polderhaas of liever voor een authentiek bereide coq au vin? Op de kaart vind je voor elk wat wils én ook een fijn assortiment wild.
La Maison du Terroir, Vijfwegstraat 6 in Oudenburg. Bestellen kan op www.lamaisonduterroir.be en 059 44 81 01.
Ontdek alle adressen op www.hetlekkerewesten.be .
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier