Geen alcohol, maar wel 100 % smaak

Hilde Deweer: "Verras je gasten eens met lekkere mocktail als aperitief."
Jozefien Eggermont

Ben je de watertjes en frisdranken al beu na negen dagen Tournée Minérale? Dan komt Hilde Deweer ‘to the rescue’. Ze bracht vorig jaar het boek ‘100 mocktails’ uit, waarin ze originele niet-alcoholische aperitieven voorstelt. Met de recepten kan je ook zelf nog eens variëren. Wie durft nog te beweren dat een maand zonder alcohol een saaie bedoening is?

Een passie voor koken en een grote boon voor schrijven. Dat omschrijft lifestyleredactrice Hilde Deweer uit Waregem het best. “Vanuit de uitgeverij kwam de vraag om een boek rond mocktails te maken. Dat sprak me echt aan, want ik hou wel van een culinaire uitdaging. Bovendien bleken er weinig boeken over mocktails op de markt, dus was er nog heel wat onontgonnen terrein”, vertelt Hilde. “Het researchen en experimenteren vond ik heel fijn. Ik keek onder meer op sites voor foodpairing om smaken met elkaar te combineren. Ook van mijn dochter kreeg ik heel wat hulp.”

De mocktails variëren van bitter over zoet tot zuur. Als basis gebruikt Hilde onder meer bier en cava zonder alcohol. Siropen maakt ze dan weer zelf. “Achteraan het boek lees je hoe je bijvoorbeeld komkommersiroop maakt. Eigenlijk is dat weinig werk en het resultaat is een lekkere siroop die niet zo zoet is als degene die je kant-en-klaar in de winkel kan kopen. Je kan siropen op basis van verschillende groenten of fruit maken.”

Mooi presenteren

“Vroeger associeerde ik aperitieven ook altijd met alcohol”, geeft Hilde eerlijk toe. “Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Als je bezoek hebt, kan je je mocktails beter vooraf wat voorbereiden. Maar voor het werk hoef je het zeker niet te laten. Een mocktail is een leuk alternatief waarmee je je gasten kan verrassen.”

Met haar recepten trekt Hilde ook regelmatig de hort op. “Er is heel wat vraag naar workshops. Dat verlaagt zeker de drempel om mocktails te serveren. Eens mensen zien hoe eenvoudig het is om ze te maken, durven ze ook zelf aan de slag. Een mooie presentatie in een leuk glas werkt het helemaal af.”

RECEPT

voor 200 ml

INGREDIËNTEN

3 tot 4 abrikozen op lichte siroop (uit blik)

6 eetlepels siroop van abrikozen

30 tot 40 ml vers citroensap

ijsblokjes

100 ml koude limonade met sinaasappel en cranberry (bijvoorbeeld Finley)

WERKWIJZE

Blender de abrikozen met de siroop en het citroensap.

Proef en voeg eventueel nog wat siroop of sap toe.

Vul het glas voor de helft met ijsblokken. Giet de mix erover en vul aan met Finley.

Roer en dien op.

Serveer met stukjes kakivrucht of abrikoos op een stokje over het glas.

‘100 mocktails. 0% alcohol, 100% smaak’, Standaard Uitgeverij, 176 blz., 19,99 euro.

ZOET – Oranje is the new black

Geen alcohol, maar wel 100 % smaak

RECEPT

voor 200 ml

INGREDIËNTEN

3 tot 4 abrikozen op lichte siroop (uit blik)

6 eetlepels siroop van abrikozen

30 tot 40 ml vers citroensap

ijsblokjes

100 ml koude limonade met sinaasappel en cranberry (bijvoorbeeld Finley)

WERKWIJZE

Blender de abrikozen met de siroop en het citroensap.

Proef en voeg eventueel nog wat siroop of sap toe.

Vul het glas voor de helft met ijsblokken. Giet de mix erover en vul aan met Finley.

Roer en dien op.

Serveer met stukjes kakivrucht of abrikoos op een stokje over het glas.

‘100 mocktails. 0% alcohol, 100% smaak’, Standaard Uitgeverij, 176 blz., 19,99 euro.

ZOET – Oranje is the new black

Geen alcohol, maar wel 100 % smaak

RECEPT

voor 200 ml

INGREDIËNTEN

3 tot 4 abrikozen op lichte siroop (uit blik)

6 eetlepels siroop van abrikozen

30 tot 40 ml vers citroensap

ijsblokjes

100 ml koude limonade met sinaasappel en cranberry (bijvoorbeeld Finley)

WERKWIJZE

Blender de abrikozen met de siroop en het citroensap.

Proef en voeg eventueel nog wat siroop of sap toe.

Vul het glas voor de helft met ijsblokken. Giet de mix erover en vul aan met Finley.

Roer en dien op.

Serveer met stukjes kakivrucht of abrikoos op een stokje over het glas.

‘100 mocktails. 0% alcohol, 100% smaak’, Standaard Uitgeverij, 176 blz., 19,99 euro.

ZOET – Oranje is the new black

Geen alcohol, maar wel 100 % smaak

RECEPT

voor 200 ml

INGREDIËNTEN

3 tot 4 abrikozen op lichte siroop (uit blik)

6 eetlepels siroop van abrikozen

30 tot 40 ml vers citroensap

ijsblokjes

100 ml koude limonade met sinaasappel en cranberry (bijvoorbeeld Finley)

WERKWIJZE

Blender de abrikozen met de siroop en het citroensap.

Proef en voeg eventueel nog wat siroop of sap toe.

Vul het glas voor de helft met ijsblokken. Giet de mix erover en vul aan met Finley.

Roer en dien op.

Serveer met stukjes kakivrucht of abrikoos op een stokje over het glas.

ZOET – Oranje is the new black

Geen alcohol, maar wel 100 % smaak

RECEPT

voor 200 ml

INGREDIËNTEN

3 tot 4 abrikozen op lichte siroop (uit blik)

6 eetlepels siroop van abrikozen

30 tot 40 ml vers citroensap

ijsblokjes

100 ml koude limonade met sinaasappel en cranberry (bijvoorbeeld Finley)

WERKWIJZE

Blender de abrikozen met de siroop en het citroensap.

Proef en voeg eventueel nog wat siroop of sap toe.

Vul het glas voor de helft met ijsblokken. Giet de mix erover en vul aan met Finley.

Roer en dien op.

Serveer met stukjes kakivrucht of abrikoos op een stokje over het glas.

RECEPT

voor 165 ml

INGREDIËNTEN

100 ml vers mandarijn- of sinaasappelsap

halve biolimoen

2 eetlepels rietsuiker(siroop)

15 ml sushiazijn of rijstazijn

ijsblokjes

WERKWIJZE

Pers de mandarijnen of sinaasappels in de fruitpers.

Snij de halve limoen in vier partjes en doe ze met de rietsuiker(siroop) in het glas.

Plet de limoen met de muddler zodat de sappen en aroma’s vrijkomen en zich vermengen met de rietsuiker.

Giet de azijn en het citrussap erbij.

Voeg de ijsblokken toe.

Werk af met frisse, zoete meloenbolletjes of bessen.

ZOET – Oranje is the new black

Geen alcohol, maar wel 100 % smaak

RECEPT

voor 200 ml

INGREDIËNTEN

3 tot 4 abrikozen op lichte siroop (uit blik)

6 eetlepels siroop van abrikozen

30 tot 40 ml vers citroensap

ijsblokjes

100 ml koude limonade met sinaasappel en cranberry (bijvoorbeeld Finley)

WERKWIJZE

Blender de abrikozen met de siroop en het citroensap.

Proef en voeg eventueel nog wat siroop of sap toe.

Vul het glas voor de helft met ijsblokken. Giet de mix erover en vul aan met Finley.

Roer en dien op.

Serveer met stukjes kakivrucht of abrikoos op een stokje over het glas.

‘100 mocktails. 0% alcohol, 100% smaak’, Standaard Uitgeverij, 176 blz., 19,99 euro.

ZUUR – Sober in Japan

Geen alcohol, maar wel 100 % smaak

RECEPT

voor 165 ml

INGREDIËNTEN

100 ml vers mandarijn- of sinaasappelsap

halve biolimoen

2 eetlepels rietsuiker(siroop)

15 ml sushiazijn of rijstazijn

ijsblokjes

WERKWIJZE

Pers de mandarijnen of sinaasappels in de fruitpers.

Snij de halve limoen in vier partjes en doe ze met de rietsuiker(siroop) in het glas.

Plet de limoen met de muddler zodat de sappen en aroma’s vrijkomen en zich vermengen met de rietsuiker.

Giet de azijn en het citrussap erbij.

Voeg de ijsblokken toe.

Werk af met frisse, zoete meloenbolletjes of bessen.

ZOET – Oranje is the new black

Geen alcohol, maar wel 100 % smaak

RECEPT

voor 200 ml

INGREDIËNTEN

3 tot 4 abrikozen op lichte siroop (uit blik)

6 eetlepels siroop van abrikozen

30 tot 40 ml vers citroensap

ijsblokjes

100 ml koude limonade met sinaasappel en cranberry (bijvoorbeeld Finley)

WERKWIJZE

Blender de abrikozen met de siroop en het citroensap.

Proef en voeg eventueel nog wat siroop of sap toe.

Vul het glas voor de helft met ijsblokken. Giet de mix erover en vul aan met Finley.

Roer en dien op.

Serveer met stukjes kakivrucht of abrikoos op een stokje over het glas.

‘100 mocktails. 0% alcohol, 100% smaak’, Standaard Uitgeverij, 176 blz., 19,99 euro.

ZUUR – Sober in Japan

Geen alcohol, maar wel 100 % smaak

RECEPT

voor 165 ml

INGREDIËNTEN

100 ml vers mandarijn- of sinaasappelsap

halve biolimoen

2 eetlepels rietsuiker(siroop)

15 ml sushiazijn of rijstazijn

ijsblokjes

WERKWIJZE

Pers de mandarijnen of sinaasappels in de fruitpers.

Snij de halve limoen in vier partjes en doe ze met de rietsuiker(siroop) in het glas.

Plet de limoen met de muddler zodat de sappen en aroma’s vrijkomen en zich vermengen met de rietsuiker.

Giet de azijn en het citrussap erbij.

Voeg de ijsblokken toe.

Werk af met frisse, zoete meloenbolletjes of bessen.

ZOET – Oranje is the new black

Geen alcohol, maar wel 100 % smaak

RECEPT

voor 200 ml

INGREDIËNTEN

3 tot 4 abrikozen op lichte siroop (uit blik)

6 eetlepels siroop van abrikozen

30 tot 40 ml vers citroensap

ijsblokjes

100 ml koude limonade met sinaasappel en cranberry (bijvoorbeeld Finley)

WERKWIJZE

Blender de abrikozen met de siroop en het citroensap.

Proef en voeg eventueel nog wat siroop of sap toe.

Vul het glas voor de helft met ijsblokken. Giet de mix erover en vul aan met Finley.

Roer en dien op.

Serveer met stukjes kakivrucht of abrikoos op een stokje over het glas.

‘100 mocktails. 0% alcohol, 100% smaak’, Standaard Uitgeverij, 176 blz., 19,99 euro.

ZUUR – Sober in Japan

Geen alcohol, maar wel 100 % smaak

RECEPT

voor 165 ml

INGREDIËNTEN

100 ml vers mandarijn- of sinaasappelsap

halve biolimoen

2 eetlepels rietsuiker(siroop)

15 ml sushiazijn of rijstazijn

ijsblokjes

WERKWIJZE

Pers de mandarijnen of sinaasappels in de fruitpers.

Snij de halve limoen in vier partjes en doe ze met de rietsuiker(siroop) in het glas.

Plet de limoen met de muddler zodat de sappen en aroma’s vrijkomen en zich vermengen met de rietsuiker.

Giet de azijn en het citrussap erbij.

Voeg de ijsblokken toe.

Werk af met frisse, zoete meloenbolletjes of bessen.

ZOET – Oranje is the new black

Geen alcohol, maar wel 100 % smaak

RECEPT

voor 200 ml

INGREDIËNTEN

3 tot 4 abrikozen op lichte siroop (uit blik)

6 eetlepels siroop van abrikozen

30 tot 40 ml vers citroensap

ijsblokjes

100 ml koude limonade met sinaasappel en cranberry (bijvoorbeeld Finley)

WERKWIJZE

Blender de abrikozen met de siroop en het citroensap.

Proef en voeg eventueel nog wat siroop of sap toe.

Vul het glas voor de helft met ijsblokken. Giet de mix erover en vul aan met Finley.

Roer en dien op.

Serveer met stukjes kakivrucht of abrikoos op een stokje over het glas.

ZUUR – Sober in Japan

Geen alcohol, maar wel 100 % smaak

RECEPT

voor 165 ml

INGREDIËNTEN

100 ml vers mandarijn- of sinaasappelsap

halve biolimoen

2 eetlepels rietsuiker(siroop)

15 ml sushiazijn of rijstazijn

ijsblokjes

WERKWIJZE

Pers de mandarijnen of sinaasappels in de fruitpers.

Snij de halve limoen in vier partjes en doe ze met de rietsuiker(siroop) in het glas.

Plet de limoen met de muddler zodat de sappen en aroma’s vrijkomen en zich vermengen met de rietsuiker.

Giet de azijn en het citrussap erbij.

Voeg de ijsblokken toe.

Werk af met frisse, zoete meloenbolletjes of bessen.

RECEPT

voor 145 ml

INGREDIËNTEN

voor de komkommersiroop

150 gram komkommer

100 ml water

200 gram suiker

1 eetlepel wittewijnazijn

(optioneel)

voor de mocktail

10 jeneverbessen

ijsblokjes

25 ml komkommersiroop

30 ml vers limoensap

90 ml ginger ale

WERKWIJZE

voor de komkommersiroop

Snij de komkommer in stukken. Voeg het water toe, blender en zeef nadien.

Verwarm het komkommersap, de suiker en de wittewijnazijn in een steelpannetje. Roer met een houten lepel tot alle suiker opgelost is.

Haal de pot van het vuur en laat de siroop volledig afkoelen. Giet in een steriele fles met stop en bewaar in de koelkast.

voor de mocktail

Doe de bessen in een mengbeker en plet ze met de muddler (staaf om ingrediënten in een glas te kneuzen).

Giet het limoensap erbij en roer goed. Giet alles door de strainer of barzeef.

Vul het glas voor de helft met ijsblokken.

Giet de komkommersiroop en het limoensap erbij. Roer voorzichtig tegen de rand van het glas.

Vul het glas verder op met ginger ale.

Serveer met flinterdunne komkommerschijfjes. De komkommersiroop kan je ook vervangen door perensiroop of -jam.

ZUUR – Sober in Japan

Geen alcohol, maar wel 100 % smaak

RECEPT

voor 165 ml

INGREDIËNTEN

100 ml vers mandarijn- of sinaasappelsap

halve biolimoen

2 eetlepels rietsuiker(siroop)

15 ml sushiazijn of rijstazijn

ijsblokjes

WERKWIJZE

Pers de mandarijnen of sinaasappels in de fruitpers.

Snij de halve limoen in vier partjes en doe ze met de rietsuiker(siroop) in het glas.

Plet de limoen met de muddler zodat de sappen en aroma’s vrijkomen en zich vermengen met de rietsuiker.

Giet de azijn en het citrussap erbij.

Voeg de ijsblokken toe.

Werk af met frisse, zoete meloenbolletjes of bessen.

ZOET – Oranje is the new black

Geen alcohol, maar wel 100 % smaak

RECEPT

voor 200 ml

INGREDIËNTEN

3 tot 4 abrikozen op lichte siroop (uit blik)

6 eetlepels siroop van abrikozen

30 tot 40 ml vers citroensap

ijsblokjes

100 ml koude limonade met sinaasappel en cranberry (bijvoorbeeld Finley)

WERKWIJZE

Blender de abrikozen met de siroop en het citroensap.

Proef en voeg eventueel nog wat siroop of sap toe.

Vul het glas voor de helft met ijsblokken. Giet de mix erover en vul aan met Finley.

Roer en dien op.

Serveer met stukjes kakivrucht of abrikoos op een stokje over het glas.

‘100 mocktails. 0% alcohol, 100% smaak’, Standaard Uitgeverij, 176 blz., 19,99 euro.

BITTER – Juniper

Geen alcohol, maar wel 100 % smaak

RECEPT

voor 145 ml

INGREDIËNTEN

voor de komkommersiroop

150 gram komkommer

100 ml water

200 gram suiker

1 eetlepel wittewijnazijn

(optioneel)

voor de mocktail

10 jeneverbessen

ijsblokjes

25 ml komkommersiroop

30 ml vers limoensap

90 ml ginger ale

WERKWIJZE

voor de komkommersiroop

Snij de komkommer in stukken. Voeg het water toe, blender en zeef nadien.

Verwarm het komkommersap, de suiker en de wittewijnazijn in een steelpannetje. Roer met een houten lepel tot alle suiker opgelost is.

Haal de pot van het vuur en laat de siroop volledig afkoelen. Giet in een steriele fles met stop en bewaar in de koelkast.

voor de mocktail

Doe de bessen in een mengbeker en plet ze met de muddler (staaf om ingrediënten in een glas te kneuzen).

Giet het limoensap erbij en roer goed. Giet alles door de strainer of barzeef.

Vul het glas voor de helft met ijsblokken.

Giet de komkommersiroop en het limoensap erbij. Roer voorzichtig tegen de rand van het glas.

Vul het glas verder op met ginger ale.

Serveer met flinterdunne komkommerschijfjes. De komkommersiroop kan je ook vervangen door perensiroop of -jam.

ZUUR – Sober in Japan

Geen alcohol, maar wel 100 % smaak

RECEPT

voor 165 ml

INGREDIËNTEN

100 ml vers mandarijn- of sinaasappelsap

halve biolimoen

2 eetlepels rietsuiker(siroop)

15 ml sushiazijn of rijstazijn

ijsblokjes

WERKWIJZE

Pers de mandarijnen of sinaasappels in de fruitpers.

Snij de halve limoen in vier partjes en doe ze met de rietsuiker(siroop) in het glas.

Plet de limoen met de muddler zodat de sappen en aroma’s vrijkomen en zich vermengen met de rietsuiker.

Giet de azijn en het citrussap erbij.

Voeg de ijsblokken toe.

Werk af met frisse, zoete meloenbolletjes of bessen.

ZOET – Oranje is the new black

Geen alcohol, maar wel 100 % smaak

RECEPT

voor 200 ml

INGREDIËNTEN

3 tot 4 abrikozen op lichte siroop (uit blik)

6 eetlepels siroop van abrikozen

30 tot 40 ml vers citroensap

ijsblokjes

100 ml koude limonade met sinaasappel en cranberry (bijvoorbeeld Finley)

WERKWIJZE

Blender de abrikozen met de siroop en het citroensap.

Proef en voeg eventueel nog wat siroop of sap toe.

Vul het glas voor de helft met ijsblokken. Giet de mix erover en vul aan met Finley.

Roer en dien op.

Serveer met stukjes kakivrucht of abrikoos op een stokje over het glas.

‘100 mocktails. 0% alcohol, 100% smaak’, Standaard Uitgeverij, 176 blz., 19,99 euro.

BITTER – Juniper

Geen alcohol, maar wel 100 % smaak

RECEPT

voor 145 ml

INGREDIËNTEN

voor de komkommersiroop

150 gram komkommer

100 ml water

200 gram suiker

1 eetlepel wittewijnazijn

(optioneel)

voor de mocktail

10 jeneverbessen

ijsblokjes

25 ml komkommersiroop

30 ml vers limoensap

90 ml ginger ale

WERKWIJZE

voor de komkommersiroop

Snij de komkommer in stukken. Voeg het water toe, blender en zeef nadien.

Verwarm het komkommersap, de suiker en de wittewijnazijn in een steelpannetje. Roer met een houten lepel tot alle suiker opgelost is.

Haal de pot van het vuur en laat de siroop volledig afkoelen. Giet in een steriele fles met stop en bewaar in de koelkast.

voor de mocktail

Doe de bessen in een mengbeker en plet ze met de muddler (staaf om ingrediënten in een glas te kneuzen).

Giet het limoensap erbij en roer goed. Giet alles door de strainer of barzeef.

Vul het glas voor de helft met ijsblokken.

Giet de komkommersiroop en het limoensap erbij. Roer voorzichtig tegen de rand van het glas.

Vul het glas verder op met ginger ale.

Serveer met flinterdunne komkommerschijfjes. De komkommersiroop kan je ook vervangen door perensiroop of -jam.

ZUUR – Sober in Japan

Geen alcohol, maar wel 100 % smaak

RECEPT

voor 165 ml

INGREDIËNTEN

100 ml vers mandarijn- of sinaasappelsap

halve biolimoen

2 eetlepels rietsuiker(siroop)

15 ml sushiazijn of rijstazijn

ijsblokjes

WERKWIJZE

Pers de mandarijnen of sinaasappels in de fruitpers.

Snij de halve limoen in vier partjes en doe ze met de rietsuiker(siroop) in het glas.

Plet de limoen met de muddler zodat de sappen en aroma’s vrijkomen en zich vermengen met de rietsuiker.

Giet de azijn en het citrussap erbij.

Voeg de ijsblokken toe.

Werk af met frisse, zoete meloenbolletjes of bessen.

ZOET – Oranje is the new black

Geen alcohol, maar wel 100 % smaak

RECEPT

voor 200 ml

INGREDIËNTEN

3 tot 4 abrikozen op lichte siroop (uit blik)

6 eetlepels siroop van abrikozen

30 tot 40 ml vers citroensap

ijsblokjes

100 ml koude limonade met sinaasappel en cranberry (bijvoorbeeld Finley)

WERKWIJZE

Blender de abrikozen met de siroop en het citroensap.

Proef en voeg eventueel nog wat siroop of sap toe.

Vul het glas voor de helft met ijsblokken. Giet de mix erover en vul aan met Finley.

Roer en dien op.

Serveer met stukjes kakivrucht of abrikoos op een stokje over het glas.

‘100 mocktails. 0% alcohol, 100% smaak’, Standaard Uitgeverij, 176 blz., 19,99 euro.

BITTER – Juniper

Geen alcohol, maar wel 100 % smaak

RECEPT

voor 145 ml

INGREDIËNTEN

voor de komkommersiroop

150 gram komkommer

100 ml water

200 gram suiker

1 eetlepel wittewijnazijn

(optioneel)

voor de mocktail

10 jeneverbessen

ijsblokjes

25 ml komkommersiroop

30 ml vers limoensap

90 ml ginger ale

WERKWIJZE

voor de komkommersiroop

Snij de komkommer in stukken. Voeg het water toe, blender en zeef nadien.

Verwarm het komkommersap, de suiker en de wittewijnazijn in een steelpannetje. Roer met een houten lepel tot alle suiker opgelost is.

Haal de pot van het vuur en laat de siroop volledig afkoelen. Giet in een steriele fles met stop en bewaar in de koelkast.

voor de mocktail

Doe de bessen in een mengbeker en plet ze met de muddler (staaf om ingrediënten in een glas te kneuzen).

Giet het limoensap erbij en roer goed. Giet alles door de strainer of barzeef.

Vul het glas voor de helft met ijsblokken.

Giet de komkommersiroop en het limoensap erbij. Roer voorzichtig tegen de rand van het glas.

Vul het glas verder op met ginger ale.

Serveer met flinterdunne komkommerschijfjes. De komkommersiroop kan je ook vervangen door perensiroop of -jam.

ZUUR – Sober in Japan

Geen alcohol, maar wel 100 % smaak

RECEPT

voor 165 ml

INGREDIËNTEN

100 ml vers mandarijn- of sinaasappelsap

halve biolimoen

2 eetlepels rietsuiker(siroop)

15 ml sushiazijn of rijstazijn

ijsblokjes

WERKWIJZE

Pers de mandarijnen of sinaasappels in de fruitpers.

Snij de halve limoen in vier partjes en doe ze met de rietsuiker(siroop) in het glas.

Plet de limoen met de muddler zodat de sappen en aroma’s vrijkomen en zich vermengen met de rietsuiker.

Giet de azijn en het citrussap erbij.

Voeg de ijsblokken toe.

Werk af met frisse, zoete meloenbolletjes of bessen.

ZOET – Oranje is the new black

Geen alcohol, maar wel 100 % smaak

RECEPT

voor 200 ml

INGREDIËNTEN

3 tot 4 abrikozen op lichte siroop (uit blik)

6 eetlepels siroop van abrikozen

30 tot 40 ml vers citroensap

ijsblokjes

100 ml koude limonade met sinaasappel en cranberry (bijvoorbeeld Finley)

WERKWIJZE

Blender de abrikozen met de siroop en het citroensap.

Proef en voeg eventueel nog wat siroop of sap toe.

Vul het glas voor de helft met ijsblokken. Giet de mix erover en vul aan met Finley.

Roer en dien op.

Serveer met stukjes kakivrucht of abrikoos op een stokje over het glas.

BITTER – Juniper

Geen alcohol, maar wel 100 % smaak

RECEPT

voor 145 ml

INGREDIËNTEN

voor de komkommersiroop

150 gram komkommer

100 ml water

200 gram suiker

1 eetlepel wittewijnazijn

(optioneel)

voor de mocktail

10 jeneverbessen

ijsblokjes

25 ml komkommersiroop

30 ml vers limoensap

90 ml ginger ale

WERKWIJZE

voor de komkommersiroop

Snij de komkommer in stukken. Voeg het water toe, blender en zeef nadien.

Verwarm het komkommersap, de suiker en de wittewijnazijn in een steelpannetje. Roer met een houten lepel tot alle suiker opgelost is.

Haal de pot van het vuur en laat de siroop volledig afkoelen. Giet in een steriele fles met stop en bewaar in de koelkast.

voor de mocktail

Doe de bessen in een mengbeker en plet ze met de muddler (staaf om ingrediënten in een glas te kneuzen).

Giet het limoensap erbij en roer goed. Giet alles door de strainer of barzeef.

Vul het glas voor de helft met ijsblokken.

Giet de komkommersiroop en het limoensap erbij. Roer voorzichtig tegen de rand van het glas.

Vul het glas verder op met ginger ale.

Serveer met flinterdunne komkommerschijfjes. De komkommersiroop kan je ook vervangen door perensiroop of -jam.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier