ZOET – Oranje is the new black h2>
p>
RECEPT h2>
voor 200 ml p>
INGREDIËNTEN h2>
3 tot 4 abrikozen op lichte siroop (uit blik) p>
6 eetlepels siroop van abrikozen p>
30 tot 40 ml vers citroensap p>
ijsblokjes p>
100 ml koude limonade met sinaasappel en cranberry (bijvoorbeeld Finley) p>
WERKWIJZE h2>
Blender de abrikozen met de siroop en het citroensap. p>
Proef en voeg eventueel nog wat siroop of sap toe. p>
Vul het glas voor de helft met ijsblokken. Giet de mix erover en vul aan met Finley. p>
Roer en dien op. p>
Serveer met stukjes kakivrucht of abrikoos op een stokje over het glas. p>
‘100 mocktails. 0% alcohol, 100% smaak’, Standaard Uitgeverij, 176 blz., 19,99 euro. p>
ZUUR – Sober in Japan h2>
p>
RECEPT h2>
voor 165 ml p>
INGREDIËNTEN h2>
100 ml vers mandarijn- of sinaasappelsap p>
halve biolimoen p>
2 eetlepels rietsuiker(siroop) p>
15 ml sushiazijn of rijstazijn p>
ijsblokjes p>
WERKWIJZE h2>
Pers de mandarijnen of sinaasappels in de fruitpers. p>
Snij de halve limoen in vier partjes en doe ze met de rietsuiker(siroop) in het glas. p>
Plet de limoen met de muddler zodat de sappen en aroma’s vrijkomen en zich vermengen met de rietsuiker. p>
Giet de azijn en het citrussap erbij. p>
Voeg de ijsblokken toe. p>
Werk af met frisse, zoete meloenbolletjes of bessen. p>
ZOET – Oranje is the new black h2>
p>
RECEPT h2>
voor 200 ml p>
INGREDIËNTEN h2>
3 tot 4 abrikozen op lichte siroop (uit blik) p>
6 eetlepels siroop van abrikozen p>
30 tot 40 ml vers citroensap p>
ijsblokjes p>
100 ml koude limonade met sinaasappel en cranberry (bijvoorbeeld Finley) p>
WERKWIJZE h2>
Blender de abrikozen met de siroop en het citroensap. p>
Proef en voeg eventueel nog wat siroop of sap toe. p>
Vul het glas voor de helft met ijsblokken. Giet de mix erover en vul aan met Finley. p>
Roer en dien op. p>
Serveer met stukjes kakivrucht of abrikoos op een stokje over het glas. p>
‘100 mocktails. 0% alcohol, 100% smaak’, Standaard Uitgeverij, 176 blz., 19,99 euro. p>
ZUUR – Sober in Japan h2>
p>
RECEPT h2>
voor 165 ml p>
INGREDIËNTEN h2>
100 ml vers mandarijn- of sinaasappelsap p>
halve biolimoen p>
2 eetlepels rietsuiker(siroop) p>
15 ml sushiazijn of rijstazijn p>
ijsblokjes p>
WERKWIJZE h2>
Pers de mandarijnen of sinaasappels in de fruitpers. p>
Snij de halve limoen in vier partjes en doe ze met de rietsuiker(siroop) in het glas. p>
Plet de limoen met de muddler zodat de sappen en aroma’s vrijkomen en zich vermengen met de rietsuiker. p>
Giet de azijn en het citrussap erbij. p>
Voeg de ijsblokken toe. p>
Werk af met frisse, zoete meloenbolletjes of bessen. p>
ZOET – Oranje is the new black h2>
p>
RECEPT h2>
voor 200 ml p>
INGREDIËNTEN h2>
3 tot 4 abrikozen op lichte siroop (uit blik) p>
6 eetlepels siroop van abrikozen p>
30 tot 40 ml vers citroensap p>
ijsblokjes p>
100 ml koude limonade met sinaasappel en cranberry (bijvoorbeeld Finley) p>
WERKWIJZE h2>
Blender de abrikozen met de siroop en het citroensap. p>
Proef en voeg eventueel nog wat siroop of sap toe. p>
Vul het glas voor de helft met ijsblokken. Giet de mix erover en vul aan met Finley. p>
Roer en dien op. p>
Serveer met stukjes kakivrucht of abrikoos op een stokje over het glas. p>
ZUUR – Sober in Japan h2>
p>
RECEPT h2>
voor 165 ml p>
INGREDIËNTEN h2>
100 ml vers mandarijn- of sinaasappelsap p>
halve biolimoen p>
2 eetlepels rietsuiker(siroop) p>
15 ml sushiazijn of rijstazijn p>
ijsblokjes p>
WERKWIJZE h2>
Pers de mandarijnen of sinaasappels in de fruitpers. p>
Snij de halve limoen in vier partjes en doe ze met de rietsuiker(siroop) in het glas. p>
Plet de limoen met de muddler zodat de sappen en aroma’s vrijkomen en zich vermengen met de rietsuiker. p>
Giet de azijn en het citrussap erbij. p>
Voeg de ijsblokken toe. p>
Werk af met frisse, zoete meloenbolletjes of bessen. p>
RECEPT h2>
voor 145 ml p>
INGREDIËNTEN h2>
voor de komkommersiroop p>
150 gram komkommer p>
100 ml water p>
200 gram suiker p>
1 eetlepel wittewijnazijn p>
(optioneel) p>
voor de mocktail p>
10 jeneverbessen p>
ijsblokjes p>
25 ml komkommersiroop p>
30 ml vers limoensap p>
90 ml ginger ale p>
WERKWIJZE h2>
voor de komkommersiroop p>
Snij de komkommer in stukken. Voeg het water toe, blender en zeef nadien. p>
Verwarm het komkommersap, de suiker en de wittewijnazijn in een steelpannetje. Roer met een houten lepel tot alle suiker opgelost is. p>
Haal de pot van het vuur en laat de siroop volledig afkoelen. Giet in een steriele fles met stop en bewaar in de koelkast. p>
voor de mocktail p>
Doe de bessen in een mengbeker en plet ze met de muddler (staaf om ingrediënten in een glas te kneuzen). p>
Giet het limoensap erbij en roer goed. Giet alles door de strainer of barzeef. p>
Vul het glas voor de helft met ijsblokken. p>
Giet de komkommersiroop en het limoensap erbij. Roer voorzichtig tegen de rand van het glas. p>
Vul het glas verder op met ginger ale. p>
Serveer met flinterdunne komkommerschijfjes. De komkommersiroop kan je ook vervangen door perensiroop of -jam. p>
ZUUR – Sober in Japan h2>
p>
RECEPT h2>
voor 165 ml p>
INGREDIËNTEN h2>
100 ml vers mandarijn- of sinaasappelsap p>
halve biolimoen p>
2 eetlepels rietsuiker(siroop) p>
15 ml sushiazijn of rijstazijn p>
ijsblokjes p>
WERKWIJZE h2>
Pers de mandarijnen of sinaasappels in de fruitpers. p>
Snij de halve limoen in vier partjes en doe ze met de rietsuiker(siroop) in het glas. p>
Plet de limoen met de muddler zodat de sappen en aroma’s vrijkomen en zich vermengen met de rietsuiker. p>
Giet de azijn en het citrussap erbij. p>
Voeg de ijsblokken toe. p>
Werk af met frisse, zoete meloenbolletjes of bessen. p>
ZOET – Oranje is the new black h2>
p>
RECEPT h2>
voor 200 ml p>
INGREDIËNTEN h2>
3 tot 4 abrikozen op lichte siroop (uit blik) p>
6 eetlepels siroop van abrikozen p>
30 tot 40 ml vers citroensap p>
ijsblokjes p>
100 ml koude limonade met sinaasappel en cranberry (bijvoorbeeld Finley) p>
WERKWIJZE h2>
Blender de abrikozen met de siroop en het citroensap. p>
Proef en voeg eventueel nog wat siroop of sap toe. p>
Vul het glas voor de helft met ijsblokken. Giet de mix erover en vul aan met Finley. p>
Roer en dien op. p>
Serveer met stukjes kakivrucht of abrikoos op een stokje over het glas. p>
‘100 mocktails. 0% alcohol, 100% smaak’, Standaard Uitgeverij, 176 blz., 19,99 euro. p>
BITTER – Juniper h2>
p>
RECEPT h2>
voor 145 ml p>
INGREDIËNTEN h2>
voor de komkommersiroop p>
150 gram komkommer p>
100 ml water p>
200 gram suiker p>
1 eetlepel wittewijnazijn p>
(optioneel) p>
voor de mocktail p>
10 jeneverbessen p>
ijsblokjes p>
25 ml komkommersiroop p>
30 ml vers limoensap p>
90 ml ginger ale p>
WERKWIJZE h2>
voor de komkommersiroop p>
Snij de komkommer in stukken. Voeg het water toe, blender en zeef nadien. p>
Verwarm het komkommersap, de suiker en de wittewijnazijn in een steelpannetje. Roer met een houten lepel tot alle suiker opgelost is. p>
Haal de pot van het vuur en laat de siroop volledig afkoelen. Giet in een steriele fles met stop en bewaar in de koelkast. p>
voor de mocktail p>
Doe de bessen in een mengbeker en plet ze met de muddler (staaf om ingrediënten in een glas te kneuzen). p>
Giet het limoensap erbij en roer goed. Giet alles door de strainer of barzeef. p>
Vul het glas voor de helft met ijsblokken. p>
Giet de komkommersiroop en het limoensap erbij. Roer voorzichtig tegen de rand van het glas. p>
Vul het glas verder op met ginger ale. p>
Serveer met flinterdunne komkommerschijfjes. De komkommersiroop kan je ook vervangen door perensiroop of -jam. p>
ZUUR – Sober in Japan h2>
p>
RECEPT h2>
voor 165 ml p>
INGREDIËNTEN h2>
100 ml vers mandarijn- of sinaasappelsap p>
halve biolimoen p>
2 eetlepels rietsuiker(siroop) p>
15 ml sushiazijn of rijstazijn p>
ijsblokjes p>
WERKWIJZE h2>
Pers de mandarijnen of sinaasappels in de fruitpers. p>
Snij de halve limoen in vier partjes en doe ze met de rietsuiker(siroop) in het glas. p>
Plet de limoen met de muddler zodat de sappen en aroma’s vrijkomen en zich vermengen met de rietsuiker. p>
Giet de azijn en het citrussap erbij. p>
Voeg de ijsblokken toe. p>
Werk af met frisse, zoete meloenbolletjes of bessen. p>
ZOET – Oranje is the new black h2>
p>
RECEPT h2>
voor 200 ml p>
INGREDIËNTEN h2>
3 tot 4 abrikozen op lichte siroop (uit blik) p>
6 eetlepels siroop van abrikozen p>
30 tot 40 ml vers citroensap p>
ijsblokjes p>
100 ml koude limonade met sinaasappel en cranberry (bijvoorbeeld Finley) p>
WERKWIJZE h2>
Blender de abrikozen met de siroop en het citroensap. p>
Proef en voeg eventueel nog wat siroop of sap toe. p>
Vul het glas voor de helft met ijsblokken. Giet de mix erover en vul aan met Finley. p>
Roer en dien op. p>
Serveer met stukjes kakivrucht of abrikoos op een stokje over het glas. p>
‘100 mocktails. 0% alcohol, 100% smaak’, Standaard Uitgeverij, 176 blz., 19,99 euro. p>
BITTER – Juniper h2>
p>
RECEPT h2>
voor 145 ml p>
INGREDIËNTEN h2>
voor de komkommersiroop p>
150 gram komkommer p>
100 ml water p>
200 gram suiker p>
1 eetlepel wittewijnazijn p>
(optioneel) p>
voor de mocktail p>
10 jeneverbessen p>
ijsblokjes p>
25 ml komkommersiroop p>
30 ml vers limoensap p>
90 ml ginger ale p>
WERKWIJZE h2>
voor de komkommersiroop p>
Snij de komkommer in stukken. Voeg het water toe, blender en zeef nadien. p>
Verwarm het komkommersap, de suiker en de wittewijnazijn in een steelpannetje. Roer met een houten lepel tot alle suiker opgelost is. p>
Haal de pot van het vuur en laat de siroop volledig afkoelen. Giet in een steriele fles met stop en bewaar in de koelkast. p>
voor de mocktail p>
Doe de bessen in een mengbeker en plet ze met de muddler (staaf om ingrediënten in een glas te kneuzen). p>
Giet het limoensap erbij en roer goed. Giet alles door de strainer of barzeef. p>
Vul het glas voor de helft met ijsblokken. p>
Giet de komkommersiroop en het limoensap erbij. Roer voorzichtig tegen de rand van het glas. p>
Vul het glas verder op met ginger ale. p>
Serveer met flinterdunne komkommerschijfjes. De komkommersiroop kan je ook vervangen door perensiroop of -jam. p>
ZUUR – Sober in Japan h2>
p>
RECEPT h2>
voor 165 ml p>
INGREDIËNTEN h2>
100 ml vers mandarijn- of sinaasappelsap p>
halve biolimoen p>
2 eetlepels rietsuiker(siroop) p>
15 ml sushiazijn of rijstazijn p>
ijsblokjes p>
WERKWIJZE h2>
Pers de mandarijnen of sinaasappels in de fruitpers. p>
Snij de halve limoen in vier partjes en doe ze met de rietsuiker(siroop) in het glas. p>
Plet de limoen met de muddler zodat de sappen en aroma’s vrijkomen en zich vermengen met de rietsuiker. p>
Giet de azijn en het citrussap erbij. p>
Voeg de ijsblokken toe. p>
Werk af met frisse, zoete meloenbolletjes of bessen. p>
ZOET – Oranje is the new black h2>
p>
RECEPT h2>
voor 200 ml p>
INGREDIËNTEN h2>
3 tot 4 abrikozen op lichte siroop (uit blik) p>
6 eetlepels siroop van abrikozen p>
30 tot 40 ml vers citroensap p>
ijsblokjes p>
100 ml koude limonade met sinaasappel en cranberry (bijvoorbeeld Finley) p>
WERKWIJZE h2>
Blender de abrikozen met de siroop en het citroensap. p>
Proef en voeg eventueel nog wat siroop of sap toe. p>
Vul het glas voor de helft met ijsblokken. Giet de mix erover en vul aan met Finley. p>
Roer en dien op. p>
Serveer met stukjes kakivrucht of abrikoos op een stokje over het glas. p>
‘100 mocktails. 0% alcohol, 100% smaak’, Standaard Uitgeverij, 176 blz., 19,99 euro. p>
BITTER – Juniper h2>
p>
RECEPT h2>
voor 145 ml p>
INGREDIËNTEN h2>
voor de komkommersiroop p>
150 gram komkommer p>
100 ml water p>
200 gram suiker p>
1 eetlepel wittewijnazijn p>
(optioneel) p>
voor de mocktail p>
10 jeneverbessen p>
ijsblokjes p>
25 ml komkommersiroop p>
30 ml vers limoensap p>
90 ml ginger ale p>
WERKWIJZE h2>
voor de komkommersiroop p>
Snij de komkommer in stukken. Voeg het water toe, blender en zeef nadien. p>
Verwarm het komkommersap, de suiker en de wittewijnazijn in een steelpannetje. Roer met een houten lepel tot alle suiker opgelost is. p>
Haal de pot van het vuur en laat de siroop volledig afkoelen. Giet in een steriele fles met stop en bewaar in de koelkast. p>
voor de mocktail p>
Doe de bessen in een mengbeker en plet ze met de muddler (staaf om ingrediënten in een glas te kneuzen). p>
Giet het limoensap erbij en roer goed. Giet alles door de strainer of barzeef. p>
Vul het glas voor de helft met ijsblokken. p>
Giet de komkommersiroop en het limoensap erbij. Roer voorzichtig tegen de rand van het glas. p>
Vul het glas verder op met ginger ale. p>
Serveer met flinterdunne komkommerschijfjes. De komkommersiroop kan je ook vervangen door perensiroop of -jam. p>
ZUUR – Sober in Japan h2>
p>
RECEPT h2>
voor 165 ml p>
INGREDIËNTEN h2>
100 ml vers mandarijn- of sinaasappelsap p>
halve biolimoen p>
2 eetlepels rietsuiker(siroop) p>
15 ml sushiazijn of rijstazijn p>
ijsblokjes p>
WERKWIJZE h2>
Pers de mandarijnen of sinaasappels in de fruitpers. p>
Snij de halve limoen in vier partjes en doe ze met de rietsuiker(siroop) in het glas. p>
Plet de limoen met de muddler zodat de sappen en aroma’s vrijkomen en zich vermengen met de rietsuiker. p>
Giet de azijn en het citrussap erbij. p>
Voeg de ijsblokken toe. p>
Werk af met frisse, zoete meloenbolletjes of bessen. p>
ZOET – Oranje is the new black h2>
p>
RECEPT h2>
voor 200 ml p>
INGREDIËNTEN h2>
3 tot 4 abrikozen op lichte siroop (uit blik) p>
6 eetlepels siroop van abrikozen p>
30 tot 40 ml vers citroensap p>
ijsblokjes p>
100 ml koude limonade met sinaasappel en cranberry (bijvoorbeeld Finley) p>
WERKWIJZE h2>
Blender de abrikozen met de siroop en het citroensap. p>
Proef en voeg eventueel nog wat siroop of sap toe. p>
Vul het glas voor de helft met ijsblokken. Giet de mix erover en vul aan met Finley. p>
Roer en dien op. p>
Serveer met stukjes kakivrucht of abrikoos op een stokje over het glas. p>
BITTER – Juniper h2>
p>
RECEPT h2>
voor 145 ml p>
INGREDIËNTEN h2>
voor de komkommersiroop p>
150 gram komkommer p>
100 ml water p>
200 gram suiker p>
1 eetlepel wittewijnazijn p>
(optioneel) p>
voor de mocktail p>
10 jeneverbessen p>
ijsblokjes p>
25 ml komkommersiroop p>
30 ml vers limoensap p>
90 ml ginger ale p>
WERKWIJZE h2>
voor de komkommersiroop p>
Snij de komkommer in stukken. Voeg het water toe, blender en zeef nadien. p>
Verwarm het komkommersap, de suiker en de wittewijnazijn in een steelpannetje. Roer met een houten lepel tot alle suiker opgelost is. p>
Haal de pot van het vuur en laat de siroop volledig afkoelen. Giet in een steriele fles met stop en bewaar in de koelkast. p>
voor de mocktail p>
Doe de bessen in een mengbeker en plet ze met de muddler (staaf om ingrediënten in een glas te kneuzen). p>
Giet het limoensap erbij en roer goed. Giet alles door de strainer of barzeef. p>
Vul het glas voor de helft met ijsblokken. p>
Giet de komkommersiroop en het limoensap erbij. Roer voorzichtig tegen de rand van het glas. p>
Vul het glas verder op met ginger ale. p>
Serveer met flinterdunne komkommerschijfjes. De komkommersiroop kan je ook vervangen door perensiroop of -jam. p>