Slechts één bewoner in Hallenhuis in Sint-Andries Brugge is positief getest op corona

© Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

Slechts één bewoner van het Mintus woonzorgcentrum Het Hallenhuis in Brugge is positief getest op corona.

Het Hallenhuis langs de Gistelse Steenweg in Sint-Andries was één van de 85 Vlaamse woonzorgcentra waar alle bewoners getest werden. Inmiddels zijn de resultaten bekend.

Op de 113 bewoners blijkt uiteindelijk slechts 1 bewoner positief te testen op Covid-19. Van een andere bewoner moet het testresultaat nog binnenkomen. Deze positief geteste bewoner, die momenteel geen coronasymptomen vertoont, is meteen op de kamer in quarantaine geplaatst en krijgt daar verder de nodige zorgen. In WZC Hallenhuis konden geen personeelsleden getest worden.

De resultaten stemmen tot tevredenheid, maar zijn geen garantie voor de toekomst. “We beseffen erg goed dat dit een momentopname is en dat de situatie snel kan veranderen”, zegt schepen en Mintus-voorzitter Pablo Annys. “We houden de strenge voorzorgsmaatregelen verder aan, om bewoners en personeel zo optimaal mogelijk te beschermen”.

Pablo Annys dringt erop aan dat de testcapaciteit wordt opgedreven, om zo de bewoners én personeelsleden van álle woonzorgcentra te kunnen testen. Ook de centra voor personen met een beperking moeten volgens de schepen in het testbeleid worden opgenomen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier