Simon Bril debuteert vrijdag in Poperings Avondcriterium: “Het belooft een zware koers te worden”

Simon Bril is aan zijn eerste jaar bezig bij de beloften. © VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Anton Peene Reporter

Vrijdagavond 5 juli is er het avondcriterium in Poperinge. Voor Simon Bril is het zijn eerste deelname aan deze wedstrijd in eigen stad. De voorbije jaren was hij een vaste toeschouwer van de koers en nu mag hij dus zelf van start gaan.

Simon Bril rijdt vrijdag voor eigen volk. “Ik ben al ieder jaar gaan kijken naar deze koers en het was mijn droom om ooit eens mee te doen. Vrijdag wordt dit realiteit. Het belooft een zware koers te worden met de passages in de Doornstraat. Ik ken het parcours heel goed, want ik woon op slechts anderhalve kilometer van de start. Er zullen wellicht wel een aantal supporters afkomen en er zal ongetwijfeld een gezonde spanning aanwezig zijn. Winnen wordt heel moeilijk, maar ik wil me wel in de kijker rijden”, zegt Simon, die nog maar enkele jaren koerst. “Daarvoor was ik voetballer bij KFC Poperinge. Ik koos voor een carrière op de fiets.”

Trainen in Gent

“Vorig jaar reed ik bij FlandersColor-Galloo Team. Zij hebben geen beloftenploeg. Via via kwam ik in contact met Jochen Deweer van Dovy Keukens-FCC. Bij deze ploeg ben ik nu eerstejaarsbelofte. Ik voel me goed in de ploeg en leerde al veel bij. In de voorbereiding werkten we een aantal ploegtrainingen af. Nu train ik vooral van thuis uit en tijdens het schooljaar train ik in de week in Gent, meestal langs de Leie of de Schelde. In de Arteveldestad studeer ik kinesitherapie en revalidatiewetenschappen. Vorige week had ik mijn laatste examen en de komende maanden kan ik me nog meer focussen op het fietsen.”

“Het was mijn droom om hier ooit eens aan de start te staan”

Intussen is zijn eerste beloftencampagne halfweg. “Ik was op mijn best tijdens de koers in Houtem halfweg maart, waar ik zesde werd. Spijtig genoeg brak ik de week erna mijn pols tijdens de Wim Hendriks Trofee. Ik was een maand out en ik liep een achterstand op. Het duurde even voor ik weer in mijn ritme kwam. Mijn eerste wedstrijd bij mijn wederoptreden was een tijdrit in Poperinge. De voorbije weken reed ik onder meer in Zerkegem en nam ik deel aan het BK ploegentijdrijden. Na Poperinge trek ik voor een week naar de Vogezen met mijn ouders. Daar zal ik goed doortrainen om me voor te bereiden op het najaar. Ik zou graag naar de Ronde van Luik gaan met de ploeg”, aldus Simon, die in november 19 jaar wordt.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier