Mauri Vansevenant zesde in Luik-Bastenaken-Luik ondanks stevige valpartij: “Ik mag niet klagen”

Mauri Vansevenant van Soudal Quick-Step, Maxim Van Gils van Lotto Dstny en Mathieu van der Poel van Alpecin-Deceuninck komen over de finish. © BELGA

Net als vorige week in de Amstel Gold Race reed Mauri Vansevenant (Soudal Quick-Step) een erg opgemerkte Luik-Bastenaken-Luik. Na de massale valpartij reed hij al vroeg in zijn koers een eerste ‘finale’, om nadien toch nog bij de beste klimmers te zijn op La Redoute en uiteindelijk zesde te worden. “Ik mag zeker niet klagen”, evalueerde hij zichzelf.

Vansevenant viel zelf niet in de massale valpartij op 98 kilometer van de finish, maar zijn fiets wel: “Van achter reden ze op me, en daardoor viel mijn fiets omver. Ik moest eerst mijn fiets vanonder enkele andere fietsen halen. Ik was al een eindje achter toen ik weer kon vertrekken. Een heel ongelukkig moment.”

Sprong naar voren

Op de beklimmingen van de Stockeu en de Haute-Levée maakte Vansevenant indruk door met Tom Pidcock terug de sprong naar voren te maken. “Het heeft zeker krachten gekost om terug te keren. Maar het was dat of niet meer terugkeren, denk ik. Mijn achterstand was op een moment meer dan een minuut. Dan mag je niet veel twijfelen.”

Op La Redoute toonde Vansevenant zich een van de sterkste renners. “Maar aan meegaan met Pogacar heb ik nooit gedacht. Je kan dat proberen, maar dan ontplof je. En dan is je koers ook gedaan. Neen, je moet een goed tempo rijden, zodat je zeker met de eerste mee bent, maar je niet ‘overdoen’. Dat was het belangrijkste.”

Terug op niveau

Met een vierde plek in de Amstel een zesde in Luik bewees Vansevenant klaar te zijn voor wat komt: zijn tweede deelname aan de Giro, volgende maand. “Ik mag zeker niet klagen. Ik denk dat we getoond hebben dat we er klaar voor zijn. Dat we terug op niveau zijn. Dat is het belangrijkste.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier