Joran Wyseure wint Ruddervoorde Koers na solo van 15 kilometer

© GST
Redactie KW

Joran Wyseure (Alpecin-Deceuninck) heeft dinsdag de 68e editie van de Sint-Elooisprijs of Ruddervoorde Koers na 166,5 kilometer of 15 ronden op zijn naam gebracht. De 23-jarige streekrenner haalde het in deze profkoers op de nationale kalender na een solo die hij opzette op zowat 15 kilometer van de eindmeet. Arjen Livyns (Lotto Dstny) was de snelste van een achtervolgende groep met 15 renners voor de Australiër Liam Walsh (Team Bridgelane).

In de tweede ronde vormde zich een kopgroep met Milan Fretin, Laurens Sweeck, Joran Wyseure, Thomas Joseph, Jarno Bellens, de Australiër Liam Walsh, de Nederlander Timo de Jong en de Duitser Julian Borresch. Het achttal ranselde vlug een voorsprong van anderhalve minuut bijeen maar dat bleek voldoende voor het peloton. Een groep met negen renners, waaronder Lindsay De Vylder, Witse Meeussen, Jens Reynders, Bo Godart en Mauro Verwilt, trokken in de tegenaanval maar werden na verloop van tijd weer ingerekend door het peloton.

Met nog zes ronden voor de boeg had zich een achtervolgende groep van 15 renners gevormd die volgde op 16 seconden van de leiders. Het peloton moest nog een gat van een minuut toe fietsen. Net na het intrekken van de vijf laatste ronden smolten de twee groepjes samen en volgde het peloton op 55 seconden.

Bij een versnelling van Arjen Livyns spatte de kopgroep uiteen en bleven er voorin nog slechts 16 renners over. Daarin figureerden onder meer ook nog Jules Hesters, Milan Fretin, Joran Wyseure, Stan Van Tricht, Thomas Joseph, Gianni Marchand, Laurens Sweeck, Kenny Molly, Jens Reynders en Liam Walsh. Met nog anderhalve ronde voor de boeg trok Joran Wyseure in de aanval. Hij rondde die solo netjes af volgt Edward Theuns op als eindlaureaat van de Sint-Elooisprijs.

“Na twee korte bochtjes dacht ik eens door te trekken”, vertelde Wyseure na afloop. “Voor mij het ideale scenario om eens voor mezelf te rijden. De rest van de ploeg zat in een zetel indien ik toch teruggepakt werd. Inderdaad, het was nog redelijk ver, maar in de slotronde zou het nog moeilijker geweest zijn om alleen weg te geraken.”

Goed gezien van Wyseure die vorig jaar ook al goed presteerde in Ruddervoorde. “Ik lag erop gebrand om in eigen streek sterk te presteren”, gaf de Lichterveldenaar toe. “Deze zege is voor mij fantastisch. Want in eigen streek, zes of zeven kilometer van de deur, in een koers die ik heel graag doe. Het weer was ook in mijn voordeel. Ik moet het op deze manier doen want ik ben niet rap. Ben ontzettend blij dat het gelukt is.” (HF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier