Willem Decorte is kersvers West-Vlaams kampioen: “Ik ben heel tevreden”

“Ik ben alvast goed op weg om het beter te doen dan vorig jaar – want toen stond mijn teller op dit moment nog op nul.” © VW
Redactie KW

Willem Decorte wist zich vorig weekend tot West-Vlaams kampioen bij de 14-jarige aspiranten te kronen. Hij kwam alleen aan met een tweetal seconden voorsprong op het peloton. Geheel onverwacht kwam dit zeker niet, want op 1 mei was hij ook al de snelste in Zillebeke.

“Vorig jaar was ik tweede op het PK, dus ik wist wel dat ik bij de betere van mijn categorie ben. Dit jaar reed ik al enkele keren podium, en op 1 mei behaalde ik mijn eerste seizoenszege in Zillebeke. Ik kon dus met vertrouwen naar het PK in Ledegem. Net voor het ingaan van de laatste ronde nam ik de bocht vol op kop, de renner achter mij – uittredend West-Vlaams kampioen Wannes Descan – schoof weg en zo kreeg ik een kleine voorgift. Een renner uit het peloton probeerde nog aan te pikken in mijn wiel, maar hield niet lang stand. Dan ben ik uiteraard vol doorgegaan en met een kleine voorsprong aangekomen. Het spreekt voor zich dat ik heel tevreden ben”, aldus de renner van Litubra Parket-Vanbrabant Technics-Wielerteam Waregem.

winst in brakel

Volgend weekend – op Pinkstermaandag – staat Willem aan de start in Brakel. “Vorig jaar heb ik daar ook gewonnen, nadat ik de zaterdag mijn eerste overwinning had behaald. Naar zulke koersen ga je natuurlijk graag terug. Maar los daarvan vind ik het ook fijn dat het wat op en af gaat, liever dan een biljartvlak parcours. Met de versnelling die wij maar mogen draaien, is het zeer moeilijk om weg te rijden op het vlakke, of je moet echt heel veel souplesse hebben”, verklaart de leerling Latijn van het College Waregem.

“De komende maanden zou ik natuurlijk graag nog enkele keren winnen. Ik ben alvast goed op weg om het beter te doen dan vorig jaar – want toen stond mijn teller op dit moment nog op nul. Als ik eventjes luidop mag dromen, dan hoop ik misschien wel op een ereplaats op het Vlaams kampioenschap in Iddergem. Daar ben ik afgelopen weekend ook al gaan koersen, op hetzelfde golvende parcours, dus dat was wel een goede generale repetitie. Maar goed, dat zien we later wel.” (RRK)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier