Ride for Joren andermaal groot succes: “Ongelooflijk hoe hij het allemaal klaarspeelt”

Er was veel volk komen opdagen om te genieten van de koers en het avondzonnetje. © SL
Stefaan Lernout

De vierde editie van Ride for Joren was andermaal een groot succes. Het avondcriterium trok heel wat wielerliefhebbers. Jaarlijks komen ook heel wat vrienden en kennissen van Joren en zijn familie de sfeer opsnuiven. De winnaar van deze editie is Jonas Goeman.

Op vrijdagavond 21 juni werd de vierde editie van Ride for Joren gereden, een avondcriterium voor elite zonder contract en beloften. De renners legden 35 ronden van 1,95 kilometer af. Het is dus veel ‘draaien en keren’, wat de wedstrijd niet gemakkelijk maakt. Toch haalden de renners opnieuw een gemiddelde van zowat 45 kilometer per uur. Aan de start heel wat wielertalent, er waren dan ook flink wat premies te winnen, iedere ronde viel er tussen de 25 en 100 euro te rapen voor de renner die het eerst de aankomstlijn overschreed.

Organisatie

Er was vooral weer veel volk komen opdagen om te genieten van de koers en het avondzonnetje. Het evenement verwelkomde ook 160 vips. Verder was er kinderanimatie en de lancering van het eigen biertje ‘Koersmoatje’. De organisatie groeit ieder jaar. Kurt en Karlien, de ouders van Joren, schudden ontelbare handen en genieten van de sfeer rond de herdenkingswedstrijd. “Het is ongelooflijk hoe hij het allemaal klaarspeelt”, zegt Kurt vol bewondering. ‘Hij’, dat is zoon Jelle die samen met echgenote Bieke De Langhe en vriendin Sofie Suestrone voor het leeuwendeel van de organisatie instaat.

“Het doet ons ieder jaar opnieuw deugd te zien en te voelen dat Joren niet vergeten is”, zegt Jelle. “We zien ieder jaar opnieuw vrienden van Joren van vroeger, kennissen van de familie die de koers en de sfeer voor geen geld willen missen. ”

Er werd dus ook hard gefietst. Jonas Goeman klopte in deze vierde editie van Ride for Joren Kevin Lava. Zijn ploegmaat Alex Vandenbulcke werd op korte afstand derde voor Pieter De Paepe en Sven Noels.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier