Young Yellow Tigers U18 met West-Vlaamse inbreng verovert zilver op EK

Bij de Young Yellow Tigers spelen heel wat West-Vlamingen. © ACR
Redactie KW

De Belgian Young Yellow Tigers hebben in het damesvolleybal bij de U18 een zilveren medaille behaald op het Europees kampioenschap, dat in Roemenië (Blaj) en Griekenland (Heraklion) werd gespeeld.

Het Belgisch team werd er vertegenwoordigd door heel wat West-Vlamingen: Janne Deleu (Oostende), Tea Radovic (Roeselare), Liese Verhelst als dochter van de bekende volleybalspeler Wouter Verhelst (Torhout), Lune Hoste (Zwevezele), Flore Maes (Zwevegem) en Auke Vanassche (Avelgem). Ons land verloor in de finale tegen Bulgarije in drie sets: 25-15, 25-18 en 27-26.

De Belgische vrouwen bereikten eerder de Final Four, die tevens in Roemenië werd gespeeld, nadat ze tweede werden in de groepsfase waarin ze wonnen tegen Spanje, Servië, Slovenië, Roemenië, Nederland en Kroatië. Enkel van titelverdediger Italië werd er verloren. In de halve finale zette de Belgische volleybalsters Polen opzij met 3-1. Het doel van de Belgian Young Yellow Tigers was op het EK U18 een plaats bij de eerste zes te bemachtigen, wat recht geeft op een deelname aan het WK en het EYOF. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier