Janne Deleu met Belgian Young Yellow Tigers U18 naar EK

Janne Deleu (rechts) met de andere West-Vlaamse speelsters bij de U18 met Liese Verhelst als dochter van de bekende volleybalspeler Wouter Verhelst (Torhout), Tea Radovic (Roeselare), Lune Hoste (Zwevezele), Flore Maes (Zwevegem), en Auke Vanassche (Avelgem). © gf
Redactie KW

De Belgian Young Yellow Tigers U18 zijn momenteel in Roemenië voor hun deelname aan het Europees kampioenschap. Janne Deleu (16) uit Oostende maakt voor de tweede keer deel uit van de Belgische groep.

Het Europees kampioenschap heeft tot en met zaterdag 13 juli plaats. De beste zestien teams in Europa bij de U18 zijn deze week aan het tornooi in de groepsfase begonnen. De landen in poule 2 doen dat in het Griekse Heraklion. België is ingedeeld in poule 1 en speelt hun wedstrijden in Blaj in Roemenië. Daar hebben ook de halve finales en de finale plaats. De Belgian Young Yellow Tigers U18 ontmoeten in de groepsfase Spanje, Servië, Slovenië, Nederland, Kroatië en titelverdediger Italië.

Janne Deleu haar vijfde jaar middelbaar aan Athena Oostende campus Pegasus zit erop. Ondertussen vertoeft de dochter van Kristof Deleu en Joke Maertens in Roemenië met de nationale U18. “De voorbije weken ging het richting dat EK. Het was druk, maar wel superleuk”, vindt ze.

“De stemming was opperbest in de topsportschool in Vilvoorde, waar we samen trainden. Het is iets waar we lang naar hebben uitgekeken. Onze kwalificatie was er al in januari. Nederland is misschien de ploeg die we het best kennen. We speelden er al oefenmatchen tegen en ook vorig jaar op het EK U17 waren zij onze tegenstander.”

WK en het EYOF

De Belgian Young Yellow Tigers werden toen zevende met ongeveer dezelfde ploeg als nu. “Ons doel is nu een plaats bij de eerste zes, wat recht zou geven op een deelname aan het WK en het EYOF. Dat zou wel heel speciaal zijn”, vindt Janne, die komend seizoen op clubniveau verder gestaag wil groeien.

“Ik ben ingeschreven in de Roeselaarse Ligaploeg Bevo Rekkenshop, aansluitend met Bevo Beobank Roeselare uit eerste nationale. Afhankelijk van mijn prestaties zal de trainer wellicht beslissen in welk team ik eventueel mag aansluiten.”

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier