Lowiese Seynhaeve naar OHL: “Nood aan meer uitdaging”

Lowiese Seynhaeve. (foto VDB) © VDB
Redactie KW

Promotie voor Lowiese Seynhaeve (24)! De doelvrouw van Zulte Waregem speelt volgend seizoen bij Oud-Heverlee Leuven, een van de drie topclubs in het Belgische vrouwenvoetbal. Om bij OHL titularis te worden gaat ze de concurrentie aan met Faye Lammertijn, een andere West-Vlaamse.

Hogerop

Seynhaeve, geboren in Wevelgem maar al enige tijd inwoner van Aalst, stond drie seizoenen onder de lat bij Zulte Waregem. Die club heeft de ambitie om vaste waarde te worden in play-off 1 van de Super League, maar kon dat nog niet waarmaken. Met andere woorden: het team blijft een beetje hangen. Toch is dat niet de hoofdreden waarom Seynhaeve The Farm verlaat.

“Voor mezelf maakte ik uit dat ik hogerop wou”, verduidelijkt de doelvrouw. “Dat besluit stond vast. Ik wou naar een nog professionelere omkadering. Om, door meer te trainen, beter te worden. OHL kruiste mijn pad. Dat voelde direct goed, ik heb niet getwijfeld. De prestaties van Zulte Waregem hebben met deze transfer niets te maken. Ik heb gewoon naar mezelf gekeken, ik had nood aan meer uitdaging.”

Faye Lammertijn

Vanaf nu zet Lowiese Seynhaeve alles op het voetbal. “Ik werkte in een supermarkt, maar mijn contract liep af”, vertelt ze. “Nu focus ik op voetbal. Bij OHL tekende ik voor twee seizoenen. De concurrentie met Faye Lammertijn, daar ben ik niet mee bezig. Als ik me honderd procent inzet, wordt dat misschien beloond met een basisplaats. Met OHL moeten we in staat zijn om prijzen te pakken. Die druk moeten we onszelf opleggen.”

Vijf clean sheets

Seynhaeve, die een verleden heeft bij Anderlecht en AA Gent Ladies, kon het voorbije seizoen in de reguliere competitie en play-off 2 vijf keer de nul houden. Op 24 matchen geen geweldig cijfer. “We verloren vaak met het kleinste verschil”, verwijst de doelvrouw naar zeven matchen die op 1-0 of 0-1 eindigden.

In het slot

“Tegen de betere ploegen speelden we goeie wedstrijden, maar we verloren ze vaak in het slot. Tegen play-off 2-ploegen hadden we, met de ploeg die we hadden, veel meer moeten winnen. Dat was zeker niet goed genoeg.” (HF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier