Einde van damesvoetbal in Merkem, A-ploeg verhuist naar Oostende

Achteraan v.l.n.r.: Laura Delheye, Emma Vandevelde, Femke Swaenepoel, Ulrike Declerck, Angelique Veracx, Nestorien Perneel en Bernard Wybaillie. Vooraan v.l.n.r.: Ellice Carmans, Manon Lamotte, Elise Verstraete, Emily Schapdryver en Kato De Bakker. © ACK
Redactie KW

Nadat eerder al bekend raakte dat de eerste ploeg van KSV Diksmuide vanaf volgend seizoen in Oostende gaat voetballen onder de naam KV Diksmuide-Oostende maken ook de dames nu dezelfde verhuis. De eerste ploeg speelt volgend seizoen zijn thuismatchen in het Albertpark, de B- en C-ploeg in Diksmuide. Zo komt er een einde aan damesvoetbal in Merkem.

Damesvoetbalclub Famkes Westhoek Diksmuide Merkem hield maandagavond haar startvergadering voor het seizoen 2024-2025. Omdat de kantine in Merkem door de uitzending van de wedstrijd van de Rode Duivels niet vrij was, werd uitgeweken naar de kantine van KSV Diksmuide.

Bestuursploeg

Naast de traditionele voorstelling van de nieuwe speelsters, had gerechtigd correspondent Nestorien Perneel ook heel wat extrasportief nieuws te melden. De bestuursploeg werd verder uitgebreid en verjongd met een aantal spelende leden.

Maar het grote nieuws is dat ‘de Famkes’ na 38 jaar de thuisbasis in Merkem achter zich laten. De recente samenwerking tussen KSV Diksmuide en Oostende heeft ook gevolgen voor FWDM, want naast de A-ploeg van de mannen gaat ook FWDM A, de damesploeg die in eerste nationale speelt, haar thuiswedstrijden op zaterdagnamiddag afwerken in het Oostendse Albertpark.

Kunstgras

Ze zullen voortaan aantreden onder de naam Famkes Diksmuide Oostende. Verder zullen de B-ploeg en de C-ploeg, die in de interprovinciale competitie en tweede provinciale aantreden, vanaf volgend seizoen hun thuiswedstrijden op zondagnamiddag afwerken op De Pluimen in Diksmuide.

Bij de start van de trainingen blijven de drie ploegen nog even op de Merkemse Kouter trainen, maar tegen het begin van het seizoen gaan alle drie de ploegen in Diksmuide op kunstgras trainen.

Vertrekkers en nieuwkomers

Bij de eerste ploeg blijft Maarten Beele hoofdtrainer, ook trainers Wannes Parreyn en Michael Belleter blijven aan boord bij de B- en C-ploeg. Kapitein Sofie Huyghebaert stopt als speelster en Mare Laridon en Marte Vannieuwkerke (beiden KAA Gent), Britt Slock (VK Egem), Amélie Verbeke (Heule), Elise Verbrugghe (Reningelst) en Noor Delrue (Zonnebeke) verlaten de club.

Nieuwkomers zijn Emily Schapdryver en Zytha De Leu (beiden Club Brugge), Ellice Carmans, Manon Lamotte, Marieke Vanhaesebrouck en Marie Vermès (allen Zulte Waregem), Elise Verstraete (Eernegem), Kato De Bakker (Koksijde-Oostduinkerke), Lore Demuynck (Menen United) en Celeste Lepee (Alveringem). (PB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier