SV Wevelgem City B gaat naar derde provinciale

Michiel Vervaeck. © VDB
Redactie KW

SV Wevelgem City mocht de vorige twee seizoenen met zijn A-ploeg telkens een titel vieren. Deze keer moesten de jongens van T1 David Decock zich met een bescheiden negende plaats tevreden stellen. Geen nood. Deze keer zorgde de B-ploeg met een promotie naar derde provinciale ervoor dat de Vlassers dan toch nog het seizoen met een feestje konden afsluiten.

Na een fel bevochten duel tegen Bellegem hadden de younsters van Wevelgem genoeg aan een laat doelpunt van Alexander Samyn om met de zege en de promotie te gaan lopen. Na één seizoen vagevuur in vierde, mag de ploeg van de afscheidnemende T1 Gianni Gravina straks opnieuw zijn ding doen in derde. Deze keer zal het met David Vanneste aan het sportieve roer zijn.

Mooi afscheid

De wedstrijd tegen Bellegem, dat niet meer wist wat verliezen, stond vol van de spanning. Maar de loepzuivere kansen waren op één hand te tellen. En als er, vooral van de kant van de bezoekers, dan toch enige dreiging was, toonde de Wevelgemse doelman Michiel Vervaeck zich een betrouwbaar sluitstuk. Met deze zege en bijhorende promotie kan de Wevelgemse goalie genieten van zijn voetbalpensioen.

“Afscheid nemen met een dikke prijs, daar hadden we na een tegenvallende eerste periode niet meer op gerekend”, blikt de 30-jarige doelman nog even terug. “Maar vanaf de tweede periode zijn we gegroeid als ploeg en eindigden nog op een mooie derde plaats die recht gaf op deelname aan de eindronde. Tegen een goed voetballend Bellegem kregen we het niet onder de markt. Maar deze zege en promotie hebben we ook niet gestolen. Een mooier afscheid had ik me niet kunnen wensen.”

“Wegens een te drukke job, en ook omdat ik op het eind van vorig jaar vader ben geworden van een flinke dochter, heb ik de moeilijke knoop moeten doorhakken. Uiteraard zal ik het spelletje en de sfeer met de ploegmaats missen. Maar een mens moet soms keuzes maken. Ik ben vooral blij voor onze jonge gasten. De prijs die we haalden zal hen beslist een boost geven”, besloot Michiel Vervaeck.

(AVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier