KSV Pittem A hoopt op rustig seizoen in tweede provinciale

Maxim Beulque, Jeremie Njine, Thomas Verhaeghe, Senne Vanbrabandt, Victor Van Kerkhoven en trainer Pieter Danneels. Matice Van Bruwaene ontbreekt. (foto WME)
Redactie KW

KSV Pittem A kon na een sterke eindronde alsnog de promotie naar tweede provinciale bewerkstelligen. De promovendus kon de huidige kern bijeen houden en aanvullen met een zestal nieuwkomers. Zij krijgen Pieter Danneels als sportieve baas.

De 40-jarige Deinzenaar lastte een sabbatjaar in om zijn UEFA B-diploma te behalen. Nu wil hij zo snel mogelijk Pittem A naar veiliger oorden loodsen.

“Ergens in februari ben ik met de sportieve cel de gesprekken opgestart om hier hoofdcoach te worden. De eerste instantie was om in derde provinciale uit te komen want toen stond het team ergens rond de zesde plaats. Maar er volgde een onwaarschijnlijk parcours waarbij 30 op 33 werd neergezet en de eindronde werd gespeeld. Na de zuinige winst tegen Winkel B was de promotie een feit.”

“Om eerlijk te zijn hadden we veeleer de promotie verwacht in het komende seizoen, maar voor mij is dat zeker niet erg. Ik ben een sportief iemand die altijd het maximum wil halen. Naar mijn gevoel is de vereniging nu al klaar voor tweede provinciale. De club heeft een mooie achterban, ook financieel zit het snor, en niet onbelangrijk: er zal binnenkort ook een kunstgrasveld zijn.”

Zes nieuwkomers

De kern is ook serieus versterkt met zes nieuwkomers. “Ik moet eerlijk zijn dat ik dit keer geen inspraak had in het transferbeleid want toen ik tekende was het huiswerk van de sportieve cel al af. Ik ben wel tevreden met wie komt want één voor één zijn ze door hun ervaring in hogere reeksen een meerwaarde. Ik verwacht dus dat we geen mal figuur zullen slaan in tweede, maar in eerste instantie wil ik zo snel mogelijk een 40-tal punten halen en het behoud realiseren. Daarna zien we wel waar we eindigen”, besluit de leerkracht secundair onderwijs, die tot slot nog Veurne en Heist tipt als de grote titelfavorieten.

De nieuwkomers bij KSV Pittem A zijn Jeremie Njiné (beloften Wervik), Victor Van Kerkhoven (KRC Gent-Zeehaven), Matice Van Bruwaene (KVC Ardooie), Thomas Verhaeghe (VV Tielt), Senne Vanbrabandt (KFC Meulebeke) en Maxim Beulque (KFC Aarsele).

(SBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier