Winger Malamine Efekele jaar langer bij Cercle Brugge: helemaal terug na blessure

Malamine Efekele ondertekende een nieuwe verbintenis tot eind dit seizoen, na een blessure. © Cercle Brugge
Redactie KW

Malamine Efekele kwam in januari van dit jaar op uitleenbasis naar Cercle Brugge. De winger van AS Monaco, die ook als schaduwspits uit de voeten kan, speelde vorig seizoen tien wedstrijden voor Cercle, scoorde daarin één keer en geraakte daarna echter geblesseerd. Nu is hij helemaal terug en ondertekende een nieuwe verbintenis tot eind dit seizoen.

“Ik denk dat mijn werk bij Cercle er nog niet opzit”, vertelt hij. “Ik hoop dat we opnieuw als ploeg kunnen bevestigen komend seizoen en dat we onze fans opnieuw trots kunnen maken.”

Groot talent

Efekele is deze week samen met 27 andere spelers met Cercle op zomerstage in het Nederlandse Venray. Hij wordt in Frankrijk beschouwd als een groot talent van zijn generatie, die van 2004. Geboren op 19 juli in Livry-Gargan, leerde hij als flankspeler voetballen in de regio Parijs, bij AS Bondy, als een absolute talentleverancier en daar opgeleid door Wilfried Mbappé, de vader van Kylian en Ethan. Malamine trok daarna naar INF Clairefontaine en werd er door veel teams het hof gemaakt. Ook de rekrutering van AS Monaco zag veel in zijn spel. Als een 15-jarige sloot hij zich aan. In de zomer van 2022 tekende hij daar zijn eerste profcontract en maakt deel uit van de Franse U20. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier