Tim Moriau op weg naar Club Brugge? Technisch directeur topsport legt na twee jaar functie neer bij Triatlon Vlaanderen

Tim Moriau was sinds de zomer van 2022 actief bij Triatlon Vlaanderen. © Belga

Tim Moriau legt zijn functie als technisch directeur topsport bij Triatlon Vlaanderen neer. Dat bevestigt de organisatie op zijn website. Moriau, de oprichter van het Runners Lab Athletics Team, zou volgens mediaberichten een aanbieding van Club Brugge op zak hebben.

Moriau stapte in de zomer van 2022 van Gymfed, waar hij topsportmanager was, over naar Triatlon Vlaanderen. “Tijdens de periode dat hij in dienst was, werd de topsportstructuur van de organisatie grondig herzien en werden er duidelijke structuren en criteria geïmplementeerd. Het werk is echter nooit af, beseft ook Tim, maar nieuwe kansen boden zich aan”, stelt de federatie.

Naar Club Brugge?

Moriau, de oprichter van het Runners Lab Athletics Team, zou volgens mediaberichten een aanbieding van Club Brugge op zak hebben. “Het was een zeer moeilijke beslissing aangezien we binnen 3VL een topteam hebben met zeer leuke collega’s en een Raad van Bestuur die ons steunt in onze beslissingen. Ik zal op een positieve manier afscheid nemen van 3VL na de Olympische Spelen en met veel passie en professionaliteit alles blijven geven tot dan”, legt Moriau uit. Team Belgium heeft met Marten Van Riel, Jelle Geens, Jolien Vermeylen en Claire Michel vier triatleten in Parijs.

Verrassing

Volgens Triatlon Vlaanderen wordt de samenwerking “in goede verstandhouding verbroken” en zal men “alles in het werk stellen om een optimale overdracht van kennis mogelijk te maken richting de toekomstige technisch directeur topsport”. Wie dat wordt, ligt nog niet vast. “We bekijken eerst intern welke procedure hiervoor zal worden gehanteerd. We beseffen dat dit een sleutelpositie is binnen onze werking en zullen de nodige stakeholders betrekken bij dit traject. De focus ligt momenteel op het verder ondersteunen van onze huidige toppers en de continuïteit te bewaken.”

Simon Plasschaert, algemeen directeur van Triatlon Vlaanderen, vult aan: “Het beëindigen van de samenwerking komt enigszins als een verrassing voor onze organisatie en atleten. Er ligt nog werk op de plank binnen topsport, maar we hebben respect voor de beslissing van Tim en bedanken hem uitdrukkelijk voor de geleverde inspanningen en wensen hem uiteraard alle succes toe in de nieuwe uitdaging.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier