Fandag Cercle Brugge lokt heel wat supporters: “Spektakel zit in ons DNA”

Jeugdspelers werden voorgesteld op de fandag, met hier Thibo Somers en Hannes Van Der Bruggen als hun peter. © ACR
Redactie KW

Cercle Brugge organiseerde zaterdag de traditionele fandag. Iedereen die groen-zwart een warm hart toedraagt, kon genieten van verschillende activiteiten in en rond het Jan Breydelstadion. De fans waren talrijk opgekomen. Een ‘galawedstrijd’ was er niet. Op het oefenterrein werd onderling door de spelers wel een wedstrijd gespeeld.

Voorzitter Thomas Tousseyn was verontschuldigd. CEO Alexander Vantyghem nam de honneurs waar. “Voor dit seizoen zijn we weer razend ambitieus, met als opener Europees voetbal. Honderden fans zullen de verplaatsing naar Schotland maken. Een week later verwelkomen we hopelijk veel supporters voor onze eerste thuiswedstrijd tegen datzelfde Kilmarnock. Laat ons een geweldige indruk maken in Europa en in eigen land, in eenzelfde sfeer waarmee we vorig seizoen hebben kunnen afsluiten. Onze technische staf onder leiding van Rembert Vromant is volop aan het werk om helemaal klaar te zijn voor dit nieuwe avontuur en we zullen dit op onze geheel eigen manier aanpakken, met opnieuw energiek en aanvallend voetbal. Er zal spektakel zijn op Cercle, want dat zit in ons eigen DNA. Om dit te kunnen waarmaken blijven we inzitten op het aantrekken van jonge, talentvolle spelers. Binnen de Cerclefamilie willen we hen omarmen en er betere voetballers van maken”, aldus de CEO.

Zelfde spirit

Een historische partner als Rodenbach maakte op de fandag haar rentree en ook de nieuwe wedstrijdshirts werden voorgesteld. Na de training werden de jeugdspelers, de G-ploeg, Cerkelladies, Jong Cercle alsook de A-kern onder leiding van trainer Miron Muslic voorgesteld. “We hebben de voorbije twaalf maanden hard gewerkt om de fans trots te maken op hun ploeg. Diezelfde spirit leggen we in het nieuwe seizoen, alsook Europees. Onze ambitie blijft dezelfde: er samen voor gaan en samen blijven groeien. We zullen groen en zwart in elke wedstrijd met een groot hart vertegenwoordigen. We zijn Cercle en weigeren om op te geven.”

Robert Braet trofee

Tweejaarlijks wordt tijdens de fandag ook de Robert Braet trofee overhandigd aan iemand die zich verdienstelijk maakt voor de vereniging. Die eer viel te beurt aan Joan Deklerck, ondertussen veertien jaar actief binnen de jeugdwerking. Nadien was er nog een stadiontour voorzien waar de fans handtekeningen konden verzamelen van hun favoriete spelers, gevolgd door een gezamenlijke barbecue. (ACR)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier