Club Brugge legt AEK Athene met 4-1 over de knie, Cercle Brugge wint met 3-2 van AEK Larnaca

Vorige week zaterdag speelde Club Brugge nog 1-1 gelijk in een oefenpot tegen eerstenationaler Knokke. © Belga
Redactie KW

Club Brugge heeft zaterdag voor het eerst dit seizoen mogen proeven van de overwinning. In een oefenduel op het oefencomplex van blauw-zwart won de Belgische landskampioen met 4-1 van het Griekse AEK Athene. Cercle Brugge won dan weer van het Cypriotische AEK Larnaca.

AEK kwam na twaalf minuten nochtans op voorsprong via Levi Garcia, die een corner via de lat en de rug van Simon Mignolet binnen trapte. Blauw-zwart rechtte de rug snel en kwam al na twee minuten opnieuw op gelijke hoogte door een schlemielige owngoal van Robert Ljubicic. Ferran Jutgla (35.), Chemsdine Talbi (45.) en Victor Barbera zorgden voor een 4-1-eindstand.

Voor Club is het de eerste zege als landskampioen. Vorige week zaterdag speelden ze nog 1-1 gelijk in een oefenpot tegen eerstenationaler Knokke. Op vrijdag 26 juli trapt blauw-zwart het nieuwe competitieseizoen op gang tegen KV Mechelen, na de wedstrijd om de Belgische Supercup tegen bekerwinnaar Union op 20 juli.

Op hetzelfde moment won Cercle Brugge met 3-2 van het Cypriotische AEK Larnaca. De Vereniging opent op 28 juli het nieuwe seizoen met een verplaatsing naar Westerlo, na de heenwedstrijd in de tweede voorronde van de Europa League tegen het Schotse Kilmarnock op 25 juli.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier