Cercle Brugge delft het onderspit tegen Antwerp (0-1)

Cercle's Thibo Somers en Antwerp's Eliot Matazo. © KURT DESPLENTER BELGA

Antwerp heeft zijn eerste overwinning in de Champions’ Play-offs van de Jupiler Pro League binnen. Na drie nederlagen op rij pakte de Great Old zondag de volle buit op het veld van Cercle Brugge (0-1). Een goal van Chidera Ejuke (66.) volstond voor de overwinning. Antwerp klimt door de zege over Cercle Brugge naar de vijfde plaats. Beide ploegen tellen 29 punten.

Cercle vierde deze week zijn 125-jarig bestaan en op de goedgevulde tribunes van Jan Breydel heerste er een feeststemming. De spelers op het veld toonden hun gewoonlijke intensiteit. Antwerp had het niet makkelijk, maar creëerde wel de eerste kansen. Janssen stuitte tot twee keer toe op Warleson. Aan de overkant kwam ook topschutter Denkey twee keer dicht bij de openingstreffer, maar hij kon niet afwerken. Van der Bruggen mikte van net buiten de zestien nipt naast.

Veel tempo

Ook na rust was er veel tempo, maar de kwaliteit aan de bal ontbrak te vaak. Minda trapte vroeg in de tweede helft naast, een bal van Bataille werd van de lijn gehaald. Een goaltje hing in de lucht en even voorbij het uur was het raak. Ejuke zette zich goed door op rechts en schoof de bal onder Warleson in doel, 0-1.

Cercle had niet meteen een antwoord. Een mooie krul van Balikwisha ging net naast. Diep in blessuretijd trapte invaller Ouattara de laatste Brugse kans op Lammens. Eindstand: 0-1.

Zaterdag pakte Racing Genk in eigen huis de volle buit tegen leider Anderlecht (2-1). Door de nederlaag van paars-wit kan Union de buren uit Brussel later zondag (18u30) weer voorbijgaan als het de topper tegen Club Brugge wint. Blauw-zwart kan op zijn beurt de Unionisten inhalen bij een overwinning en tweede worden. In de Relegation Play-offs is er zondag nog Kortrijk-RWDM (16u) en Charleroi-Eupen (19u15).